Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sudan'da bu yıl koleradan 78 ölümün kaydedildiğini, 1 Ocak ile 28 Temmuz tarihleri arasında 2 bin 400'den fazla kişinin koleraya yakalandığını dyurdu. 

Kolera salgını, geçen yıl Nisan ayında ordu ile paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında artan gerilimin ülke çapında savaşa dönüşmesiyle zor durumdaki Sudan için son felaket oldu.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Barış ve istikrarı sağlamada kararlıyız Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Barış ve istikrarı sağlamada kararlıyız

Sudan sağlık yetkilileri, ülkede son haftalarda birçok kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin hastalanmasına yol açan kolera salgınının yaşandığını bildirdi. 

Sağlık Bakanı Haitham Mohamed Ibrahim yaptığı açıklamada, hastalıktan en az 22 kişinin öldüğünü ve en az 354 doğrulanmış kolera vakasının tespit edildiğini söyledi. 

Kolera, Sudan'da nadir görülen bir hastalık değil. 2017 senesinde yaşanan büyük salgında iki aydan kısa bir süre içinde en az 700 kişi ölmüş ve yaklaşık 22.000 kişi hastalanmıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha