İran ve Burkina Faso barışçıl nükleer iş birliği için mutabakat zaptı imzaladı İran ve Burkina Faso barışçıl nükleer iş birliği için mutabakat zaptı imzaladı

Yaklaşık 16 aydır Hızlı Destek Güçleri ile ordu arasındaki savaşın ortasında kalan Sudan, geçtiğimiz hafta boyunca özellikle ülkenin kuzey ve doğusunda yaygın sel felaketlerine de maruz kaldı.

Sudan'ın Eritre ile doğu sınırındaki Kasala eyaletindeki yetkililer “acil bir çağrı” yayınlayarak uluslararası topluma çağrıda bulundu ve selden “etkilenen binlerce insanın kurtarılması” için acil yardım istedi.

Ülkenin kuzeyinde Mısır sınırına yakın Wadi Halfa'da yerel yetkililer, “3 binden fazla ev ile sağlık ve hizmet tesisinin zarar gördüğünü” bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre 73 binden fazla Sudanlı, sellerden etkilendi, 21 binden fazla kişi yerinden oldu, 14 bin 300 kişi de evini kaybetti.

Sağlık çalışanları, şiddetli yağışların sağlık açısından risk oluşturduğunu belirterek, özellikle çocuklar arasında görülen ishal vakalarında artış olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha