Suriye yetkilileri, yerel medya kuruluşu Al-Watan Online'ın Salı günü bildirdiğine göre, hem Lübnanlılar hem de geri dönen Suriyeliler için sınır kapılarından girişleri kolaylaştırıyor.

Çin'deki tayfundan bir şehirdeki 430 bin kişi etkilendi Çin'deki tayfundan bir şehirdeki 430 bin kişi etkilendi

Şam Kırsal Bölgesi Valisi Ahmed Halil, hükümetin giriş sürecini kolaylaştırmak için kapsamlı destek sağladığını belirtti. Halil, rejim başkanı Beşşar Esad'ın talimatları uyarınca "Lübnanlı kardeşlerine ve geri dönen Suriyelilere gerekli tüm yardımı sunduklarını" sözlerine ekledi.

Bu gelişme, işgalci siyonist rejimin Güney Lübnan'ı hedef alan yoğun bombardımanlarının ardından yaşandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Lübnanlı ailelerin Suriye şehirlerine, özellikle Humus ve Kusayr kasabasına ve Hizbullah bağlantılı köylere doğru göç ettiğini bildirdi.

Gelen ailelerin sayısına ilişkin resmi bir rakam açıklanmazken, görgü tanıkları sınırda uzun kuyruklar oluştuğunu gözlemledi.

Suriye ile Lübnan arasında yaklaşık 375 kilometrelik sınır bulunuyor. Lübnan'daki Mesnaa Sınır Kapısı olarak da bilinen Cdeidat Yabous Sınır Kapısı, iki ülke arasındaki beş ana güzergahtan biri.

İşgal rejimi, Pazartesi ve Salı günleri Lübnan'a 2006'dan bu yana en kapsamlı hava saldırılarını başlattı ve ülke genelinde 550'den fazla kişinin şehit olmasına, 1.800'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha