Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu Hazırlık Toplantısı'nın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ve Iraklı mevkidaşı Muhammed Hüseyin Bahr-ul Ulum'un eş başkanlıklarında Ankara'da düzenlendiği belirtildi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin kurumsallaştırılması amacıyla imzalanan anlaşmaların uygulanma süreci, Ortak Daimi Komitelerin faaliyetleri ve öncelikli işbirliği alanlarının ele alındığı belirtildi.

Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı

Bu arada Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberindeki üst düzeyli heyetle birlikte yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre söz konusu ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Nisan 2024 tarihinde Irak’a gerçekleştirdikleri ziyarette imzalanan “Ortak İşbirliği için Stratejik Çerçeve Anlaşması”yla teşkil edilen “Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu”nun ilk toplantısı, Bakan Hakan Fidan ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında yapılacak.

Aynı gün, ayrıca, “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması”nın dördüncü toplantısının, Bakan Fidan ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun ve Iraklı mevkidaşlarının da katılımıyla düzenlenmesi öngörülüyor.

Bahsi geçen toplantılarda ikili ilişkilerin muhtelif boyutlarının yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alınması öngörülüyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha