İlçedeki camilerin yanı sıra 10 okul ve 5 kültür merkezinde gerçekleştirilen 7 haftalık eğitimlere bu yıl 2 bin 48 öğrencinin katıldığı öğrenildi.

7-14 yaş aralığındaki öğrencilere yaz Kur’an kurslarında; Kur'an-ı Kerim okuma, adab-ı muaşeret, temel dini bilgiler ile akıl ve zekâ oyunları eğitimleri verildi.

Düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Müftüsü Abdülkerim Çelik, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, çocuklar ve ebeveynleri katıldı.

Program, Keyap Camii öğrencisi Hasan Ataseven'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sonrasında programda farklı camilerden eğitim alan öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sergilendi. Sergilenen gösterilerde Filistin de unutulmayarak, Filistin ile ilgili ezgiler seslendirildi, dabke oyunu oynandı.

Açıkbaş: Bingöl'ü yaşanabilir kentler sıralamasında üst basamaklara çıkarmaya çalışıyoruz Açıkbaş: Bingöl'ü yaşanabilir kentler sıralamasında üst basamaklara çıkarmaya çalışıyoruz

Programda çocuklara; patlamış mısır ve pamuk şeker de ikram edildi.

“Müsterih olun; güzel, inançlı bir gençlik geliyor”

Yapılan etkinliklerin ardından bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, “Dünyayı çocuklar ve çocuk kalan yürekler kurtaracak inşallah. Yürekleri kıpır kıpır çocukları burada gördünüz. Belki kalıpları küçük ama kalpleri dünyayı kaplayacak kadar büyük. Dünyadaki bütün kötülüklere dur diyecek kadar büyük olan çocukları gördünüz. Ellerinde Kur'an, göğüslerinde iman, bir Allah'a inan ‘Müslümanım Müslümanım’ diye haykıran selamlaşan çocukları bizler görüyoruz. Bu fotoğraf karesini birileri istemez. 4-6 yaş grubunu orta çağ karanlığına benzetenler dinle ayetlerle sıkıntısı olanlar tabi ki uykuları kaçıyor. Müsterih olun; güzel, inançlı bir gençlik geliyor. Ne dediğini bilen nerede duracağını bilen kim var denildiği zaman sağına soluna bakmadan ben varım diyen inançlı bir gençlik geliyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha