Kurban Bayramı vesilesiyle yardım faaliyetlerine yoğunluk veren Umut Kervanı Batman Derneği, Batman’da 3 bin aileye kurban eti dağıtmayı hedefliyor.

Teşrik tekbirleriyle Batman Canlı Hayvan Pazarında bulunan kesimhanede hijyenik ortamda ve usta kasaplar eliyle vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen yetim, depremzede ve kentte bulunan 3 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılması hedefleniyor.

Kurban faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Derneği Batman Başkanı Nurettin Teymur, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Binlerce gönüllü ile mağdur ailelere et ulaştırmak için adeta seferber olduklarını aktaran Teymur, daha fazla yetim ve ihtiyaç sahihin yüzünü güldürmek için hayırseverlere desteklerini devam ettirmeleri çağrısında bulundu.

"Vekâletlerini verenlere videoları gönderilecek"

Vekâletlerini aldıkları kurbanların kesimlerine başladıklarını ifade eden Teymur, "Batman Umut Kervanı olarak Kurban Bayramı'nda kurban alımı, kesimi ve dağıtım işlemleri için çalışmalarımıza başladık. Bugün bizlere kurban vekâletlerini veren hayırseverlerimizin kurbanlarını kesmeye başladık ve çalışmalarımız devam ediyor. Kesim esnasında hayırseverlerimize göndermek üzere video çekimlerini yapıyoruz. Kesilen kurban etlerini bir gün dinlendirdikten sonra kesim ve paketlemeye geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kurban vekâletlerini kabul ediyoruz"

Batman'da olduğu gibi birçok ülkede bulunan ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerin desteğiyle yardım ellerini uzattıklarını ifade eden Teymur, "Umut Kervanı ailesi olarak hem yurt içinde hem yurt dışında kurban çalışmalarımız devam etmektedir. Üye ve gönüllülerimiz şu anda Afrika'nın, Asya'nın birçok ülkesinde, Afganistan ve Yemen gibi ülkelerde kurban faaliyetlerini sürdürmektedirler. Özellikle Filistin, Gazze' de de Kurban kesimlerimiz gerçekleşecektir. Bundan dolayı hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü Filistin için bize ayrılan kurban kontenjanının kısa sürede tamamladık." dedi.

"3 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz"

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Daha çok ihtiyaç sahibi aileye kırmızı et ulaştırmak için hayırseverlere çağrıda buluna Teymur, "Batman'da kısmet olursa inşallah yaklaşık 3 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz. Ama maalesef Batman'da 15 bini aşkın ihtiyaç sahibi aile kayıtlıdır. Bizler ise 3 bir aileye ulaşmayı hedefledik. Hayırseverlere çağrımız imkânları varsa bu hayra ortak olsunlar ve yarın kurnan bayramının dördüncü günü ikindi namazı vaktine kadar Umut Ketrvanı'na vekâletlerini vererek bu hayır kervanına ortak olabilirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha