Şırnak'ta 1 milyon 650 bin yavru balık suya bırakıldı Şırnak'ta 1 milyon 650 bin yavru balık suya bırakıldı

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Afganistan’a yaptığı ziyarette medreselerdeki kötü şartları yerinde inceleyerek, eğitim gören öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları ve medreselerin acil ihtiyaçlarına dikkat çekti.

"Darul İmam Medresesi'nde içler acısı manzara"

Cengiz Kurtaran’ın ziyaret ettiği Darul İmam Medresesi'nde toplamda 150 öğrenci, gündüz ve gece olmak üzere eğitim görüyor. Ancak, medresenin mevcut durumu hem öğrencilerin eğitimlerini hem de yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Elektriklerin kesik olduğu, öğrencilerin yataklarının ve ranzalarının olmadığı medresede çocuklar, zor şartlarda eğitim almaya çalışıyor.

Kış aylarında büyük sorunların yaşandığını belirten Kurtaran, duvarların sıvalarının döküldüğünü ve hafif bir nem kokusunun bulunduğunu ifade etti.

Hayırseverlere acil destek çağrısı

Cengiz Kurtaran, medresede okuyan öğrencilerin eğitim almak için büyük bir istek duyduklarını, ancak mevcut koşulların eğitim sürecini zorlaştırdığını belirterek, "Öğrencilerin bu durumunu görünce, ister istemez müreffeh bir şekilde eğitim almalarını çok istiyoruz. Yatakları, ranzaları olsun istiyoruz ve eğitimlerini rahat bir şekilde alsınlar. Bizlerin bu kardeşlerimize yardım etmemiz gerekiyor." dedi.

Kurtaran, hayırseverlere destek çağrısında bulunarak, "Bu nedenle hayırseverlerimize çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda bizlere ulaşsınlar, yardımlarını esirgemesinler. Yokluktan dolayı medresenin inşaatı da tamamlanamamış, şu an öğrenciler sıcaktan dolayı damda yatıyorlar. Burası bir seminer salonuna dönüştürülebilir." dedi. 

Daha iyi eğitim koşulları sağlanmalı

Bu çocukların daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri ve gelecekte çok daha başarılı bireyler olarak yetişebilmeleri için hayırseverlerin desteği büyük önem taşıdığına dikkat çeken Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, eğitim, barınma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yapılan bu çağrının medrese öğrencilerinin geleceği için kritik bir adım olduğuna dikkat çekti.

Afganistan’da zor şartlar altında eğitim almaya çalışan çocukların sesini duyurmanın ve onların geleceğini güvence altına almanın hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Cengiz Kurtaran, "Hayırseverlerin desteği ile bu medreseler, daha iyi eğitim koşullarına kavuşabilir ve öğrencilerin yaşam standartları yükseltilebilir. Bu da uzun vadede, Afganistan’ın eğitim sistemine ve toplumuna büyük katkılar sağlayacaktır." şeklinde belirtti.

"Medreselerde eğitim almak isteyen öğrenciler için el ele verelim"

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, medrese ziyaretlerinde öğrencilerin büyük bir istek ve azimle eğitim almak istediklerini gözlemlediğini ancak, mevcut yetersizlikler ve kötü koşulların bu isteği baltaladığını belirterek "Öğrencilerin müreffeh bir şekilde eğitim almalarını çok istiyoruz. Bu nedenle, tüm hayırseverleri bu çocuklara yardım etmeye davet ediyorum. Eğitim hayatlarını daha iyi koşullarda sürdürebilmeleri için el ele verelim ve bu medreselere gerekli desteği sağlayalım." şeklinde çağrıda bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha