Kurtaran, ziyaret kapsamında özellikle günlük ekmek ihtiyacı başta olmak üzere, medreselerde yaşanan ciddi sıkıntılara dikkat çekti.

Ziyaret sırasında, 150 çocuğun eğitim gördüğü Darul İman Medresesi’nde karşılaştığı manzara karşısında derin üzüntü duyduğunu belirten Kurtaran, öğrencilere en temel ihtiyaçları olan ekmek konusunda bile yeterli destek sağlanamadığını vurguladı.

Medrese öğrencilerinin günlük ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Kurtaran, bu durumun sadece Darul İman Medresesi’nde değil, Afganistan’daki birçok medresede benzer durumun olduğunu belirtti.

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

Umut Kervanı olarak bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve medrese eğitimi alan çocukların günlük ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ettiklerini belirten Kurtaran, hayırseverlere seslenerek medrese öğrencilerinin bu acil ihtiyacına kayıtsız kalmamaları çağrısında bulundu.

Medresenin ciddi ihtiyaçları var

Afganistan'da genelde gece ve gündüz olmak üzere öğrencilerin eğitim gördüğüne dikkat çeken Kurtaran, "Bugün Darul İman Medresesi'ni ziyaret ettik. Burada 150 öğrenci eğitim görüyor. İnşallah öğrencilerin günlük sıcak ekmek ihtiyacını karşılayacağız. Az önce öğrencilerin nasıl bir eğitim aldıklarına şahit olduk. Küçük Mustafa ve arkadaşları çok güzel bir Kur'an tilaveti yaptılar. Hayırseverlerin ekmek bağışlarını onlara teslim edeceğiz. Birazdan içeri girip medresenin durumunu da inceleyeceğiz. Medresenin gerçekten çok ciddi ihtiyaçları var. 150 talebe burada eğitim görüyor ve biz bu talebelere yardımcı olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hayırseverlere sürekli destek çağrısı

Hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, "Hayırseverlerimiz, 10'lu paketler halinde 75 liralık bir tutar ile medrese öğrencilerinin ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ne kadar yardımcı olurlarsa o kadar iyi olur ama biz istiyoruz ki bu yardım sürekli olsun. Burada okuyan talebeler, ev ev gezerek ekmek topluyorlar. Öğrenciler bu şekilde ev ev gezerek ekmek toplamasınlar; onlar eğitim alsınlar, Kur'an'larını okusunlar. Biz de bu yardımı yaparak ihtiyaçlarını giderelim. Bu bizim için küçük bir yardım ama onlar için gerçekten çok önemli. Buradan hayırseverlerimize sesleniyoruz. Rabbim onların yaptığı tüm hayırlarına karşılık hem bu dünyada hem de ahirette iyilikler ve güzellikler versin." şeklinde dua etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha