Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı, eğitim-öğretimin başlamasına sayılı günler kala yetim ve ihtiyaç sahiplerine kırtasiye yardımında bulunmayı sürdürüyor.

Kızıltepe Umut Kervanı Başkanı Şemsettin Alkan, ağırlıklı ve öncelikli olarak yetim ve ailelere yapılan kırtasiye yardımlarıyla çocukların sevinmesine ortak olduklarını kaydetti.

Hayırseverlerin desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Alkan, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür etti.

Her yıl düzenli bir şekilde dönemsel faaliyetlerin devam ettiğini kaydeden Alkan, “Umut Kervanı olarak, her yıl Türkiye geneli yaptığımız çalışmalar arasında dönemsel faaliyetlerimiz de var. Malum okulların açılmasına günler kala ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımını gerçekleştirdik. Öncelik ve ağırlıklı yetim aileleri tespit ederek kırtasiye dağıtımını yaptık. Kırtasiye ürünleri arasında; çanta, defter, kalem, boya vesaire okul malzemeleri mevcuttur. Okul ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar hayırseverlerin bağışlarıyla küçük kardeşlerimizi sevindirdik. Hayırseverlerden desteklerini her zaman bekliyoruz. Çünkü bu tür yardımlar önce yüce Allah, sonra onların sayesinde gerçekleşiyor. Elhamdülillah çalışmalarımız süreklidir. Önümüz kış mevsimi olduğundan giysi yardımı olacak inşallah. Bunun dışında çeşitli faaliyetlerimiz var.” şeklinde aktardı.

Okul ürünleri alışverişinde vicdan sahibi kişilere boykot konusunda uyarı ve tavsiyede bulunan Alkan, “Boykot ürünlerini hiçbir şekilde tavsiye etmiyoruz. Bütün esnaftan ricamız boykot malından uzak durmalarıdır. Sattıkları her bir malzeme işgal rejimi israil’e destek mahiyetindedir. Boykot çok basit görülse de çoğu şeyi etkiliyor. Nice mazlumun üzerine tonlarca bombalar yağarken, en azından boykot mallarını almayarak işgal rejimine destek vermemeliyiz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha