Çeşitli yardım kampanyaları düzenleyerek yoksul ve yardıma muhtaç insanlara destek olmayı amaç edinen Siirt Umut Kervanı, bu sefer de fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerin karne sevincine ortak olmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Gıda yardımları, kıyafet yardımları, eğitim destekleri ve sağlık yardımları gibi birçok alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Umut Kervanı Gönüllüsü Esma Tokdemir, 50'den fazla fakir ve yardıma muhtaç çocuğu misafir ettikleri bu anlamlı program hakkında önemli bilgiler verdi.

"Verilen hediyeler çocukların hem manevi hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak"

Çocuklara verilen hediyelerin hem manevi hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağladığını ifade eden Tokdemir, şöyle konuştu: "Bugün karnelerini alan 50'den fazla fakir ve yardıma muhtaç çocuğumuzu ağırladık. Bu çocuklarımız kız ve erkek olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde. Kendilerine karne hediyesi olarak Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını anlatan kitaplar, zeka gelişim setleri, dondurma ve çeşitli hediyeler verdik. Özellikle takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimize daha özel hediyeler takdim ettik. Geriye kalan tüm çocuklarımıza ise ayrım gözetmeksizin çok güzel hediyeler verdik ve bu mutluluğu onlarla birlikte paylaştık."

"Bu gibi hayırlı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz"

Etkinliğin hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Tokdemir, "Tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Gerçekten onların desteği olmasa bizler bu seviyeye gelemezdik. Bugün 50'den fazla fakir ve yardıma muhtaç çocuğumuza verdiğimiz karne hediyesiyle sevinçlerine ortak oldular. Rabbim hayırlarını kabul buyursun. Bu gibi hayırlı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Yardım ve desteklerin devamını bekliyoruz. Umut Kervanı olarak inşallah daha güzel programlar yapacağız. Hayırseverlerin katkısını bekliyoruz," dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar, Umut Kervanı'na teşekkür ederek duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Karne hediyeleriyle büyük sevinç yaşayan çocuklar, kendilerini özel hissettiren bu anlamlı etkinlik için minnettarlıklarını dile getirdiler.

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Siirt Umut Kervanı'nın düzenlediği bu anlamlı etkinlik, yardıma muhtaç çocukların yüzlerini güldürdü ve onlara unutulmaz bir gün yaşattı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha