Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan Uganda'ya hareket eden Umut Kervanı ekibi, yaklaşık bir haftalık süreçte bölgede hayırseverlerin bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek elde edilen etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Mevlid-i Nebi için çok sayıda kişiye "Mevlid Yemeği" ikramında da bulunan Vakıf, daha önce Şehid İsmail Heniyye adına bir cami yaptıracağını duyurmuş ve kısa sürede cami için açılan hisseler dolara gerekli miktar toplanmıştı. Bu proje de yine Uganda'da belirlenen metrekareden daha büyük olarak hayata geçirilmesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bölgede yardım çalışmalarını sündüren Umut Kervanı ekibi, ailelerin geçimlerine ciddi katkı sağlayacak, günlük süt ihtiyaçlarını karşılayacak olan "Süt Keçisi" projesini de hayata geçirerek birçok aileye umut oldu.

Gerçekleştirdikleri proje ile ilgili konuşan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, "Umut Kervanı İnsani yardım Vakfı olarak Uganda'dayız. Hayırseverlerin bağışladığı süt keçilerini dağıttık ve ailelerin ne kadar sevindiğini gördük. Bu sevinci yaşatan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi
Kaynak: ilkha