Umut Kervanı, işgal rejiminin bir yıla yakındır sündürdüğü katliamların gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veren Gazze halkına yönelik yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Giresun ve Ordu için sağanak uyarısı Giresun ve Ordu için sağanak uyarısı

Gönderecekleri yardım tırları ile ilgili konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, hafta sonu Gazze'nin kuzeyine yardım tırlarını ulaştıracaklarını söyledi.

Bir yıla yakındır Gazze'de insanlık dramı tüm şiddetiyle devam ettiğini hatırlatan Ökmen, "Siyonist barbarlar, hiçbir insani ve ahlaki değeri gözetmeden çocuk kadın ve yaşlı demeden binlerce Müslümanı dünyanın gözü önünde katletmeye devam etmektir. Batı emperyalizmi siyasi ve askeri bütün imkânlarıyla siyonist vahşete destek olmaktadırlar. Umut Kervanı olarak bizler de bir yıla yakındır kesintisiz olarak Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Allah nasip ederse bu hafta sonu Ürdün'den Kuzey Gazze'ye insani yardımlarımızı ulaştıracağız. Şu ana kadar 12 tırımız hazırlandı. Bu tırların içerisinde gıda, hijyen paketleri, pirinç ve un mevcuttur." dedi.

Yardım tırlarının hafta sonu Ürdün'den Gazze'nin kuzeyine doğru yola çıkacağını aktaran Ökmen, "Şu anda aldığımız yeni bilgiler doğrultusunda Kış aylarının yaklaşması sebebiyle Gazzeli kardeşlerimizin ciddi bir çadır ihtiyacının olduğu bize gelen en son bilgiler arasında. İnşallah çadır yardımlarımızı kısmi olarak yapıyorduk bugünden itibaren çadır konusunda çalışmalarımızı ve desteklerinizi artıracağız.  Rabbim bütün hayırseverlerimizden ve kardeşlerimizden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha