Başta gıda olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ayni ve nakdi yardımlarıyla mazlumların umudu olan Umut Kervanı Diyarbakır, kentteki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Umut Kervanı Diyarbakır, her ay düzenli bir şekilde ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşıladığı gibi ağustos ayında da 600 aile için hazırlıklarını tamamladı.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, kardeş aile uygulamasının yanında yakın zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik başlatacakları kırtasiye yardımına değinerek hayırseverlerden destek istedi.

Akçeşme-Boztepe yolu sorunu hala çözülmedi Akçeşme-Boztepe yolu sorunu hala çözülmedi

Olgun, "Umut Kervanı Vakfı olarak gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yapmış olduğumuz faaliyetlerden bir tanesi de aylık yaptığımız gıda yardımlarıdır. Diyarbakır merkezde 600 aileye gıda yardımında bulunacağız. Kolilerde kuru gıda ve kahvaltılık çeşitlerimiz mevcuttur." dedi.

Kardeş aile uygulamasına değinen Olgun, "Kardeş aile programı kapsamında sponsor olmak isteyen kardeşlerimiz, her bir aileye için kuru gıda olarak 750 TL üstlenebilirler. Şimdiden yapmış oldukları hayırlarından dolayı hayır sahiplerine teşekkürlerimizi iletiyoruz, Allah onlardan razı olsun. Bundan sonraki faaliyetlerimizi devam ettirebilmemiz için hayır sahiplerinden beklentimiz yardımlarını artırmaları ve bize yardımcı olmalarıdır." ifadelerini kullandı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcının yaklaştığı bu günlerde öğrencilere yönelik yapılacak kırtasiye yardımına hazırlandıklarını belirten Olgun, yürütülecek çalışmalar için hayırseverlere seslenerek şunları söyledi:

"Eylül ayında mağdur ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik kırtasiye yardımı olacak. Okulların açılmasıyla mağdur çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu münasebetle yardımcı olmak isteyen veya sponsor hayır sahipleri kardeşlerimiz bizlere ulaşabilir. Emeği geçen herkesten teşekkürlerimizi iletiyoruz, Allah razı olsun." (İLKHA)

Kaynak: ilkha