UNRWA, sosyal medya X platformundaki paylaşımında, "Batı Şeria'daki birçok çocuğun da hayatlarını ve eğitimlerini olumsuz etkileyen, artan şiddetle karşı karşıya kaldığını" ekledi.

Ayrıca, Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli çocukların, Gazze'ye yönelik saldırının başlangıcından bu yana büyük kayıplar yaşadığını vurguladı.

Paylaşımda UNRWA,"Savaş başlamadan önce de Gazze'deki ailelerin çoğu, çocuklarına yiyecek temin etmekte büyük zorluklar yaşıyordu" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Savaşın başlamasının üzerinden 12 ay geçmişken, yetersiz beslenme, hastalıklar ve ölümlerde büyük artış gözlemledik." denildi.

İşgalci katiller, 356 gündür ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Savaş uçakları, hastaneleri, meskun binaları, gökdelenleri ve Filistinli sivillerin evlerini bombalayarak yıkıyor ve içindeki insanları enkaz altında bırakıyor. Su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.

Sudan'da kolera salgınında 473 kişi hayatını kaybetti Sudan'da kolera salgınında 473 kişi hayatını kaybetti

BM verilerine göre, Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar sonucunda 41 bin 495'ten fazla kişi şehid oldu, 96 binden fazla kişi yaralandı ve bölge nüfusunun yüzde 90'ı yerinden edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha