Lazzarini, Eğitim Bekleyemez (ECW) adlı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Gazze'de 300 bin UNRWA öğrencisi olmak üzere 625 bin çocuk bir yıllık okul hayatını kaybetti." dedi.

Lübnan'da telsiz patlamalarında şehit sayısı 14'e yükseldi Lübnan'da telsiz patlamalarında şehit sayısı 14'e yükseldi

Lazzarini, "UNRWA okullarının yaklaşık yüzde 70'i vuruldu ve bu durum uluslararası insancıl hukukun açıkça hiçe sayıldığını gösteriyor. Bu okulların yüzde 95'i vuruldukları sırada yerinden edilmiş kişiler için barınak olarak kullanılıyordu." İfadelerini kullandı.

Saldırıların aynı zamanda Batı Şeria'daki onbinlerce çocuğu da etkilediğini söyleyen Lazzarini, çünkü işgal ordusunun başlattığı baskınlar nedeniyle okulların aralıklı olarak kapatıldığını belirtti.

Lazzarini, "Çocuklar okuldan ne kadar uzun süre uzak kalırsa, öğrenme kayıplarını telafi etmeleri o kadar zorlaşır. Ayrıca çocuk işçiliği, erken evlilik ve silahlı gruplar tarafından işe alınma gibi şiddet ve istismara maruz kalma riskleri de daha yüksektir. Bu savaşın çocuklar üzerindeki etkisi, özellikle de zihinsel ve psikososyal refahları açısından çok büyük ve kalıcı sonuçları olacaktır. Onlara verilen zararın ciddiyetini azaltmak için onları mümkün olan en kısa sürede tekrar öğrenmeye döndürmeliyiz. UNRWA Gazze'de öğrenme faaliyetlerine yeniden başladı ve bu faaliyetleri daha fazla çocuğa yaymak için çalışıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha