Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze Şeridi'ndeki okullara ve okul çağındaki çocukların durumuna değindi.

"Okulların artık okul olmadığı yer Gazze." açıklamasında bulunan Lazzarini, işgalin saldırılarını başlatmasının ardından UNRWA'nın okullarını yerinden edilmiş Filistinlilere barınma merkezi yapmak üzere kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.

Lazzarini, "Çocukları karşılayan sınıflar artık ya yerinden edilmiş ailelerle dolu veya yıkılmış durumda. Okul sıralarının yerini yataklar aldı, çok sayıda okul artık öğrenim yeri değil. Umutsuzluk, açlık, hastalık ve ölüm mekanları haline geldiler." ifadesini kullandı.

Gazze'deki yaklaşık 600 bin okul çocuğunun yarısının işgal saldırılarından önce UNRWA okullarında eğitim aldığını hatırlatan Lazzarini, saldırılar sebebiyle yeni eğitim yılında da okula gidemeyen Filistinli çocuklara dikkati çekti.

Portekiz'de orman yangınları: 3 ölü, 20 yaralı Portekiz'de orman yangınları: 3 ölü, 20 yaralı

Lazzarini, "Çocuklar harap olmuş bir yerin enkazında okuldan ne kadar uzun süre uzak kalırsa, kayıp bir nesil olma riskleri de o kadar artar. Gazze'deki çocuklar öğrenmeyi, başka yerlerdeki diğer çocuklar gibi çocuk olmayı hak ediyor." ifadesine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha