UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"23 Eylül'de israil ile Hizbullah arasındaki silahlı çatışma yeni bir aşamaya girdi. O zamandan beri israil kuvvetlerinin hava saldırıları Lübnan'ın birçok bölgesini etkiledi. Bunlar arasında Lübnan Dağı, Nebatiye, Cezzine, Sayda ve Bekaa bölgesi (Litani Nehri'nin kuzeyi) ve güney sınırındaki bölgeler (Litani Nehri'nin güneyi) yer alıyor.

Yoğun hava saldırıları on binlerce sivili yerinden etti ve birçoğu kuzeyde sığınak aradı.

Saida şehrinde (güneyde) çok sayıda yerinden edilmiş kişi akını yaşandı ve bu da ekmek ile içme suyu gibi temel ihtiyaç maddelerinde kıtlığa yol açtı.

24 Eylül itibarıyla Lübnan'da yaklaşık 200 bin kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

İşgalci katiller sivillerin kaldığı çadırları bombaladı İşgalci katiller sivillerin kaldığı çadırları bombaladı

Lübnan Hükümeti (GoL), yerinden edilmiş insanları barındırmak için 240 okul ve eğitim tesisini barınak ilan etti. Ancak hükümet, bu göç dalgasını yönetmeye ve yeterli gıda yardımı sağlamaya hazır değil.

Yerinden edilenlerin çoğu güney bölgesi ve Nebatiye'den kaçarak Beyrut, Lübnan Dağı ve Baalbeck-Hermel ile Akkar gibi doğu bölgelerine sığınıyor.

Bekaa Vadisi'nde, Wavel Kampı da dahil olmak üzere Baalbeck yakınlarındaki hava saldırıları, birçok ailenin Bekaa'nın merkezi ve batı kesimlerindeki daha güvenli bölgelere kaçmasına yol açtı. Suriye'den gelen Filistinli Mültecilerin (PRS) bir kısmının Suriye'ye geri dönmeyi tercih ettiği bildirildi.

Yerinden edilenlerin sayısı 25 Eylül'de de artmaya devam etti." (İLKHA)

Kaynak: ilkha