Vali Seddar Yavuz, "Ahilik Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahilik geleneğinin Anadolu'nun kadim topraklarında asırlardır varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Yavuz, bu eşsiz kültürün dürüstlük, ahlak, kardeşlik ve yardımlaşma temellerine dayandığını belirtti.

Ahiliğin, yalnızca ticaret ve zanaat alanında değil, toplumsal barış ve dayanışmanın da anahtarı olduğunu ifade eden Yavuz, "Ahilik, bireysel kazancın ötesinde toplumsal refahı ve adaleti önceleyen bir yaşam felsefesidir." dedi.

Yavuz, Ahilik geleneğinin esnaf ve sanatkârların insanlık değerlerini yüceltmelerine yardımcı olduğunu ve topluma rehberlik ettiğini de vurguladı.

Türkiye ve AB ortak tarım politikası toplantısı Bursa'da yapıldı Türkiye ve AB ortak tarım politikası toplantısı Bursa'da yapıldı

Yavuz, "Bu köklü geleneği sürdüren esnaf ve sanatkârlarımız, dürüstlük, özveri ve yardımlaşma ilkeleriyle milletimizin geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir." diyerek, esnafın toplumdaki dayanışma ve güvenin güçlenmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Ahilik Haftası vesilesiyle, Yavuz tüm esnaf ve sanatkârlara en içten dileklerini sunarak, bu fedakâr insanların başarılarının daim olmasını diledi. Ayrıca, Ahilik ilkelerinin ekonomik ve sosyal hayatta birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Vali Yavuz, il esnafının 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası'nı kutlayarak, sağlık, huzur, bereket ve başarılarla dolu bir yıl geçirmelerini temenni etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha