81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği kapsamında Van’da da resimler çizildi.

Yetim Vakfı organizasyonuyla Beşyol Meydanı’nda kurulan standa gelen 7’den 70’e herkes Gazze’ye yönelik duygularını resmetti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen resim etkinliğinde vatandaşlar Filistin’de yaşanan zulmü kağıda aktararak, farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Yetim Vakfı Gönüllüsü Edanur Çiftçi, “81 ilde Yetim Vakfımızın yapmış olduğu Filistinli çocuklar için çiz etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Beşyol Meydanı’ndayız. Çocuklar ve her yaştan insanlar gelip kâğıtlara resimlerini yapıyorlar. Amacımız aslında Filistin iççin bir farkındalık oluşturmak. Şuanda hâlihazırda devam eden katliamın insanlar üzerindeki etkisinin azalmasına izin vermemek. Bir diğer amacımızda bütün kâğıtları toplayıp 81 ildeki diğer resim yapılan kâğıtlarla bir araya getirerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek. Bu şekilde de global basında da yankı uyandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu

Yapılan programa katılarak Filistinli kardeşleri için resim çizen Hamza Talha Berberoğlu, “Ben Filistin’deki kardeşlerimiz için buraya geldim. Burada resim yaptım. Burada çok güzel resimler var. Resimler çizip boyuyoruz sonra onları Filistin’e gönderiyoruz.  Filistin’deki kardeşlerimizi çok seviyoruz. Her zaman onların yanındayız ve israil ürünü almıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha