Her yıl binlerce aileye yardım ulaştıran Van Umut Kervanı Derneği, yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyor. Tüm geliri yardım çalışmalarında kullanılacak kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Beşyol Meydanı’nda açılan kermes, 10 Eylül’e kadar devam edecek.

Adana'da minibüs ile kamyon çarpıştı: 7 yaralı Adana'da minibüs ile kamyon çarpıştı: 7 yaralı

Kermeste hayırseverlerden alınan el işi oya ve patiklerin yanı sıra kıyafet, ayakkabı, zücaciye ürünleri ve onlarca çeşit yemek, uygun fiyatlara satışa sunularak nakdi gelir elde ediliyor. Elde edilen bu gelirin tamamı yardıma muhtaç aileler için kullanılacak.

Kermese ilişkin konuşan Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Yetim ve mağdur ailelerimize yönelik yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda kermesimizi açtık ve çalışmalarımıza başladık. Kermesimiz 10 Eylül’e kadar devam edecek. Kermesimizde kırtasiye, giyim, zücaciye, ayakkabı, yemek ve tatlı satışı yapıyoruz. Yemek çeşitlerimiz var, giyim ve hediyelik eşyalar var. Özellikle hanım kardeşlerimizin gönderdiği el işi malzemeleri var. Biz bunları kermesimizde satıp gelirlerini de derneğimize kayıtlı olan yetim ve muhtaç ailelere birebir teslim edeceğiz. Bütün hayırsever kardeşlerimize bu hayır kervanında yer almaları için çağrında bulunuyoruz” dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha