"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de yaptığım soykırım 328'inci gününe girdi. İşgalcilerin saldırıları sonucu resmi rakamlara göre şehit sayısı 40 bin 602'ye, yaralı sayısı ise 93 bin 855'e çıktı.

Soykırımın başladığı ilk günlerden itibaren Gazze'ye yardım ulaştırmak için hummalı bir çalışma içerisine giren ve gelen yardımları bir şekilde Gazze'ye ulaştıran yardım kuruluşları, Gazze'nin eskisi gibi gündemde tutulmadığından dolayı yardımların azaldığını belirttiler.

İLKHA muhabirine konuşan Malatya Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Veysel Yıldız, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, İyilikderneği Malatya Temsilcisi Yahya Dayan ve Beşir Derneği Malatya Temsilcisi Orhan Alpaslan, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, hayırseverlerden acil yardım çağrısında bulundular.

Yetkililer, Gazzelilerin canlarını ortaya koyduğunu, Müslümanlarında mallarıyla onlara destek vermeleri gerektiğini belirterek, Gazze'nin gündemde tutulmasının önemine işaret ettiler.

"Bugün oraya gidip cihad etme imkanımız yok ama kimin elinde ne geliyorsa kalemiyle, diliyle, malıyla Gazze'ye destek çıkmalıyız"

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de 11 aydır devam ettirdiği soykırıma dikkat çeken Malatya Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Veysel Yıldız, "Bugün oraya gidip cihad etme imkanımız yok ama kimin elinde ne geliyorsa oradaki kardeşlerimize yardım yapması gerekir. Kalemiyle, diliyle, malıyla veya canıyla Gazze'ye destek çıkmalıyız. Çünkü bundan mesulüz ve yarın Allah'ın huzurunda hesap vereceğiz. Orada kadınlar, çocuklar ve yaşlılar şehid ediliyor. Gazze'deki kardeşlerimizin ne evleri kaldı ne barınacak bir yerleri. Tüm hayırseverlerden Gazze'ye ciddi anlamda yardım etmelerini bekliyoruz." dedi.

"Gazze'de insanlık tarihinin en kanlı vahşetlerinden birini yaşanıyor"

Gazze'de 328 gündür insanlık tarihinin en kanlı vahşetlerinden biri yaşandığına dikkat çeken İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, "İnsan sayısının çok olduğu ama insanlığın az olduğu bir dönem yaşıyoruz. Tarihteki barbarca uygulamalar şu anda Gazze'de devam ediyor. İnsanlar eli, kolu, bacağı kopmuş çocuğuna bir ağrı kesici dahi veremiyor. Kucağında çocuğunun vefatını görüyor. Birçoğu çocuklarının, eşlerinin, anne-babalarının parçalanmış bedenlerini toplayamıyor. Savaş ahlakıyla savaş hukukuyla hiç bağdaşmayan bir zulüm var. Zulme karşı durmalı ve iyiliğin tarafında olmalıyız." şeklinde konuştu.

"Yardımlar bir şekilde Gazze'ye ulaşıyor"

Hayırseverlerin yardımlar Gazze'ye ulaşmıyor gibi dejenere bilgilere inanmaları gerektiğine vurgu yapan Derin, "Hayırseverlerden isteğimiz yardımlar ulaşmıyor deyip ellerini çekmesinler. Yardımlar bir şekilde Gazze'ye ulaşıyor. Bizler orada zulüm bitinceye kadar mağdur olan insanların sağlığına kavuşabilmesi ve insani bir yaşam sürdürebilmeleri, soykırım bittikten sonra da tekrar yurtlarına yerleşebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye devam etmemiz gerekir. Bizim en azından gelemedik ama kalbimiz hep sizinleydi. Onun için zamanımızı, malımızı, mülkümüzü verdik diyebilecek durumda olmamız gerekiyor. Mümkün olan tüm imkanlarımızla Gazze'ye yardımlarımız devam etmeli ve bu noktada iyiyle kötünün mücadelesinde iyinin tarafı olduğumuzu belli etmemiz gerekiyor." dedi.

"Boykotu unutmamamız gerekir"

Boykotun unutulmaması gerektiğine de vurgu yapan Derin, "israil'e açık desteğini ilan eden ürünler ve markaları evimize girmemesini sağladığımız gibi tüm toplumdan soyutlanması için tüm gayretimizle mücadelemiz devam etmeli." şeklinde konuştu.

"Gazze'deki Müslümanlar canlarını ortaya koyuyorlar. Biz de mallarımızla onlara destek olma gayretinde olmalıyız"

Haber kanalları ve sosyal medya mecralarında Gazze'nin gündemden düşmek üzere olduğuna vurgu yapan İyilikderneği Malatya Temsilcisi Yahya Dayan, "Biz Müslümanlar olarak Gazze'yi sürekli gündemimizde tutmak zorundayız. Hayır sahiplerimize, Gazze'yi hiçbir zaman unutmamalarını, Gazze'nin son kalemiz olduğunu, Gazze kalesinin düşmemesi için onların da elinden geldikçe yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Haftaya tekrar Gazze farkındalık çadırını Malatya'da kuruyoruz. 3 ay devam ettirme planımız var. Hayır sahiplerimizin de muhakkak Gazze yardım çadırımızı ziyaret etmelerini ve bu konuda hassas davranmalarını rica ediyoruz. Kur'an-ı Kerim'de 'mallarınızla ve canlarınızla cihad edin' ayetleri var. Biz önce malımızı verebilmeyi öğrenmeliyiz. Gazze'deki Müslümanlar canlarıyla bunu ortaya koyuyorlar. Biz de mallarımızla onlara her türlü destek olma gayretinde olmalıyız. Herkesin Gazze'yi gündemine alması, ailesinde konuşması, oturduğu toplumda konuşması şehrinde konuşması, ülke genelinde gündem etmesini istiyoruz. Gazze bizim kırmızı çizgimizdir. Lütfen kırmızı çizgimizi sürekli gündemde tutalım." ifadelerini kullandı.

"Gazze'yi sürekli gündemimize alalım ve unutmayalım"

Beşir Derneği Malatya Temsilcisi Orhan Alpaslan ise, "Bütün vatandaşlarımızdan Gazze'yi gündemlerinde tutmalarını istiyoruz. Çünkü şu anda gündem biraz zayıfladı. Allah için bunu gündemimize alalım. Her zaman için yardımlarda bulunalım. Dualarımızı eksik etmeyelim. Bize düşen kısmı yapalım ki yarın Allah'ın huzuruna çıktığımız zamanda bundan mesul olmayalım. Orada binlerce insan katledildi. Halen enkaz altında olanlar var. Çok sıkıntı çeken kardeşlerimiz var. Bütün hayırseverlerden isteğimiz, Gazze'yi sürekli gündemimize alalım ve unutmayalım. Onlara dua edelim ve yardımlarda bulunalım." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha