Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre yaş çay üreticilerine 2024 yılı ürünü yaş çay fark ödemesi desteği yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili tebliği ile tarım havzaları üretim ve destekleme modeli kapsamında faaliyet gösteren çay üreticilerine destek sağlanması amaçlanıyor.

İlk defa 2024 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere, kilogram başına 200 kuruş fark ödemesi desteği yapılacak.

Üreticilere ayrıca, 2024 yılı yaş çay üretim sezonunda dekar başına en fazla 2 bin 766 kilograma kadar yapılan çay satışına fark ödemesi desteği sağlanacak.

Destekten ilk defa yararlanmak isteyen ruhsatlı üreticilerin, 31 Aralık tarihine kadar Resmi Gazete'de yayımlanan başvuru dilekçesi ile kimlik numarasını beyan ederek, kamu veya özel sektör işletmelerine başvurmaları gerekiyor.

Kamu ve özel sektör işletmeleri, Vergi Usul Kanununun ilgili maddeleri gereğince müstahsil makbuzu veya fatura ile onaylı yaş çay tahakkuk bordrosu düzenlemek suretiyle ruhsatlı üreticilerden satın aldıkları yaş çay ürünü miktarını ticaret borsalarında tescil ettirecek. Fark ödemesi desteğine esas yaş çay miktarlarının; ticaret borsalarınca tescil edilmesi, müstahsil makbuzu ve/veya fatura ile onaylı yaş çay tahakkuk bordrosu düzenlenmesi suretiyle satın alınması esas olacak. (İLKHA)

Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum
Kaynak: ilkha