8-9 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi devam ediyor.

2 Ağustos'ta sona ermesi beklenen tercih işlemleri, yarın 23.59’da sona erecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi, depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

DGS tercih işlemleri başladı DGS tercih işlemleri başladı

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek.

YKS tercih sonuçlarının, 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. (İLKHA)

Kaynak: ilkha