Dr. Teysir Süleyman: Ben 'Ümmet bizi yüzüstü bıraktı' fikrine katılmıyorum Dr. Teysir Süleyman: Ben 'Ümmet bizi yüzüstü bıraktı' fikrine katılmıyorum

6 Ekim Pazar günü saat 14.00'te "Gazze 365 gündür direniyor" ve "Sabır, savaş, zafer" sloganlarıyla Üsküdar Meydanı'nda yapılacak buluşmada Filistin'e destek mesajları verilecek.

Filistin’de yaşanan soykırımın yıldönümünde Gazze'de yaşananları protesto etmek, direnişi selamlamak ve Aksa Tufanı Operasyonu'na destek vermek amacıyla İstanbul’da bir miting düzenleniyor.

Üsküdar Meydanı'ndaki mitingi yüzlerce sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Filistin'e Destek Platformu organize ediyor.

365 günün ardından, "sabır savaş zafer" sloganıyla gerçekleştirilecek mitingde, direnişin ve sabrın gücü vurgulanacak. Gazze halkının mücadelesine dair önemli mesajlar; konuşmalar, şiirler ve ezgiler yoluyla paylaşılacak.

365 günde neler oldu?

Gazze Hükümet Medya Ofisi verilerine göre; israilin 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 859'u çocuk ve 11 bin 429'u kadın olmak üzere 41 bin 495 kişi şehit oldu.

Saldırılarda 96 bin kişi yaralandı. 125 okul ve üniversite tamamen, 336'sı ise kısmen yıkıldı. 828 cami ve ibadethaneye saldırı yaşandı.

350 bin konut tamamen veya kısmen işlevsiz hale geldi. 276 hastane ve sağlık merkezi hedef alındı. Gazze şeridine 85 bin ton patlayıcı atıldı, 2 milyonun üzerinde insan bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha