Edinilen bilgilere göre, Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bayram Hacılı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktığını gören vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bir yangın da Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıktı. Dün 20.00 sıralarında çıkan orman yangını bir eve ve ahıra sıçradı. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, yangını sosyal medya hesabından duyurarak, vatandaşlara su tankeri ve traktör getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Okçular Mahallesinde çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın kısmen kontrol altına alınırken çalışmalar devam ediyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde de orman yangını çıktı. Dün saat 20.30 sıralarında çıkan orman yangınını fark edenlerin haber vermesi üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangını uzun uğraşlar sonucu kontrol altına aldı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde zirai alanında yangın çıktı. Akdere Mahallesi bulunan zirai alanda çıkan yangını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangın tamamen söndürülürken yangın nedeniyle 3 hektarlık alan zarar gördü. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha