Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HÜDA PAR Adana İl başkanı Salih Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını STK'lar adına Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Temsilcisi Orhan Erkuş, Gazze'nin direnişini ve destekçilerini selamladı.

Erkuş, "Resulüm sakın Allah'ın zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; Allah onları cezalandırmayı dehşetten gözlerin dışarı fırladığı bir güne erteliyor." (İbrahim-42) ayetini anımsatarak Gazze'nin direnişinin ve zalimlerin zulmünün yanlarına kalmayacağını belirtti.

Kassam Tugayları'nın kahramanlarına, Şehit İsmail Heniyye'ye ve HAMAS'ın yeni lideri Yahya Sinvar'a selamlarını ileten Erkuş ayrıca, Gazze'yi sürekli destekleyen Gazze âşıklarına da teşekkür etti.

"Siyonist rejim ve haçlı devletleri zulmü artırıyor"

İşgalci siyonist rejimin uyguladığı zulüm ve modern haçlı devletlerinin bu zulme verdiği desteklerin vahşi siyonistleri bile hayrete düşürdüğünü belirten Erkuş, "Siyonist Yahudiler ile Evanjelist Hıristiyanlar, başta Mescid-i Aksa ve Gazze olmak üzere İslam topraklarını işgal etmeye ant içmiştir. Müslüman liderlerin bu zulme verdikleri destekleri büyük bir ihanettir. Müslüman onuru ve şerefiyle direnmeye çalışan Direniş Ekseni, düşmanın kalbine ve beynine ölümcül korkular salmaktadır." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin ikili politikaları kabul edilemez"

Türkiye'nin Lahey Adalet Divanı'nda israil aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma talebini desteklediklerini ifade eden Erkuş, Türkiye üzerinden Azerbaycan petrolünün gönderilmesini ve ticaretin sürdürülmesini eleştirerek Hükümeti, bu uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırdı. Filistin halkının fiili lideri olarak Yahya Sinvar veya bir HAMAS yetkilisinin Meclis'te konuşmasını talep etti.

"Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar İslam'a hakarettir"

Gazze'de soykırım: Şehid sayısı 41 bin 252'ye yükseldi Gazze'de soykırım: Şehid sayısı 41 bin 252'ye yükseldi

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları tüm İslam âlemine hakaret olarak nitelendiren Erkuş, Müslümanları bu kutsal mekânı sahiplenmeye çağırdı. ABD'nin işgal rejimine yaptığı silah satışını kınayarak, Müslüman ülke liderlerini büyük şeytana karşı uyanık olmaya davet etti.

Açıklamasını Gazze halkının direncinin sınırlarına dikkat çekerek ve tüm Müslümanları harekete geçmeye teşvik ederek sonlandırdı. Erkuş, Müslümanların enerjilerini devletleri harekete geçirmeye yönlendirmelerini ve aksi takdirde suç ortaklığına düşeceklerini belirterek basın açıklamasını Gazze halkının teslimiyet göstergesi olan "Hasbunallah ve ni'mel vekil"  ifadesine vurgu yaparak tamamladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha