İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyondan fazla öğrenci, bugün ders başı yaptı. Yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersinde tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" dersi verilecek.

Adana Şehit Erhan Taştimur İlkokulu'nda yeni eğitim-öğretim yılı; israil mallarını boykot ve Gazze'de yaşanan soykırımı temsil eden resimlerin panoda yer almasıyla başladı.

AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün israile tepki olarak okul kantinlerinde israil menşeli ürünlerin satılmamasına yönelik aldığı boykot kararına tam destek verdi.

 Ziyaret için Şehit Erhan Taştimur İlkokulu'na gelen Aytek ve Çelik, burada hem vefat eden öğretmen Yusuf Köşgeroğlu için taziye dileklerini iletti hem de boykot uygulamalarını yerinde inceledi.

"Öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek amacıyla buraya geldik"

Kocaeli Büyükşehir'den 20 bin öğrenciye eğitim desteği Kocaeli Büyükşehir'den 20 bin öğrenciye eğitim desteği

Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 2-D sınıf öğretmeni Yusuf Köşgeroğlu'nun vefatına da değinen Milletvekili Aytek, "Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun, başarılarınız hep daim olsun. Bugün Şehit Erhan Taştimur İlkokulu'nda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini beraber çaldık. Ancak iki gün önce, bu okulumuzun kıymetli öğretmenlerinden Yusuf Köşgeroğlu'nu kalp krizi sonucu kaybettik. Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek amacıyla buraya geldik ve ilk zilimizi bu okulda çalmak istedik. Bu anlamlı etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okul aile birliğimize de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Kantinimizde İsrail mallarını protesto ediyorlar ve satmıyorlar"

Ziyaretin bir diğer önemli konusu ise israil mallarına yönelik başlatılan boykot kararıydı.

"Kantinimizin önündeyiz; kantinimizde israil mallarını protesto ediyorlar ve satmıyorlar. Bu duyarlılıklarından dolayı okul aile birliğine ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Bunlar önemli konular, farkındalık oluşturmamız gerekiyor." diyen Aytek, kararın toplumsal bir duyarlılık oluşturduğunu ve bu boykotun sadece bir okulda değil, tüm ilçede ve ülke genelinde yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Aytek, "israilin hak ihlallerine karşı sessiz kalmak mümkün değil. Toplum olarak bu tür boykotlarla sesimizi daha güçlü duyurabiliriz. Bu kararın yaygınlaşarak örnek teşkil edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Faruk Aytek ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, öğretmen Yusuf Köşgeroğlu'nun vefatı nedeniyle okul camiasına taziye dileklerini iletti ve hem yeni eğitim-öğretim yılı için başarı temennilerinde bulundu hem de boykot kararının uygulanmasını takdir etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha