Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek basın açıklaması düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, Gazze’deki zulmü durdurmak için uluslararası topluma güç kullanma çağrısında bulundu ve 57 İslam ülkesinin bir araya gelerek "Kudüs İttifakı" oluşturmasını önerdi.

Açıklamada, uzun süredir devam eden zulme karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. 

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, bu zulme karşı etkili adımlar atılmadığını belirterek, güçlü bir dayanışma çağrısında bulundu.

"Gazze’de 11 aydır büyük bir mezalime tanık oluyoruz"

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, Gazze'de yaşanan zulmün 11 ayı aşkın süredir devam ettiğini belirtti ve bu mezalime karşı somut bir adım atılmadığını vurguladı. Erkuş, "Sadece kınama mesajları bu zulmü durdurmaya yetmiyor" diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

"siyonist zulmünü durdurmanın tek yolu güç kullanmak"

Erkuş, siyonistlerin ancak güç kullanılarak durdurulabileceğini belirterek, siyasi ve bürokratik adımların yetersiz kaldığını söyledi. "Uluslararası hukuku hiçe sayan siyonistleri durdurmanın tek yolu güç kullanmaktır" diyerek bu konuda kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini dile getirdi.

"Zaman, ihtilafları konuşma zamanı değil"

Erkuş, 57 İslam ülkesinin bir araya gelerek bir "Kudüs İttifakı" kurması gerektiğine işaret etti. "Zaman, ihtilafları konuşma zamanı değil; Gazze’yi soykırımdan kurtarma zamanıdır" diyerek, bölgesel işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

"İslam ülkeleri Filistin direnişine her türlü desteği vermelidir"

Erkuş, bu varlık savaşında Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin Filistin direnişine her türlü desteği vermesi gerektiğini belirtti.

Erkuş, "Bu savaşta askeri, lojistik ve manevi destek şarttır" diyerek, direnişi savunanların yanında olmanın zorunluluğunu vurguladı.

"Safımız net, duruşumuz dik"

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Son olarak Erkuş, dünya halklarını ve devletleri Gazze direnişinin yanında durmaya davet etti. Erkuş, "Safımız net, duruşumuz dik, mücadelemiz çetindir" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Program Molla Ekrem Derdiyok'un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha