Adana'nın Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde Yaz Kur'an Kurslarında eğitim alan 400 çocuk, Gazze'ye Destek Platformu'nun koordinesinde Filistin'de soykırım suçu işleyen siyonist işgal rejimini protesto etmek amacıyla toplandı.

Yürüyüş 09.30'da Meydan Mahallesi'ndeki Gülpınar Camii önünde başladı.

İstiklal Camii'ne kadar süren yürüyüş esnasında atılan sloganlar ve posterler çevredekilerin dikkatini çekti.

Yürüyüş sonunda devam eden program, Ömer Faruk Atıcı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra yürüyüşü düzenleyenler adına basın açıklamasını Emir Demiryol (11) okudu.

"Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada ve birbirlerini korumada bir vücuda benzerler"

Siyonist rejim soykırımını sürdürüyor: 2'si çocuk 6 şehid Siyonist rejim soykırımını sürdürüyor: 2'si çocuk 6 şehid

Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hadis-i Şerif'ini aktararak basın açıklamasına başlayan Demiryol, "Bir Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada ve birbirlerini korumada bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar." diye aktardı.

"Devletlerin, halkların sessiz kalması daha çok çocuğun ölmesine sebep oluyor"

Demiryol, "Değerli büyüklerim! Yaklaşık olarak 300 gündür Gazze'deki kardeşlerimiz her gün ölümle, korkuyla, açlıkla, susuzlukla karşı karşıyadır. Onlar bu haldeyken biz yerimizde rahat bir şekilde oturamazdık, onlar bizim vücudumuzun bir parçası gibidir. Onların ölümü bizim ölümümüz, onların korkusu bizim korkumuz, onların açlığı bizim açlığımız, onların susuzluğu bizim susuzluğumuzdur. Dünyadaki hiçbir çocuk bu sıkıntılara maruz kalmamalıdır. Özelde Gazze'de, genelde dünyanın çeşitli yerlerinde suçsuz, günahsız bebekler, çocuklar ve kadınlar katledilirken, büyüklerin, devletlerin, halkların sessiz kalması dünyada daha çok çocuğun suçsuz yere ölmesine sebep oluyor." diye konuştu.

"Bu zulme karşı durmaya devam edeceğiz"

"Çocuklara yaşama hakkı bırakmayan, okulları, camileri, hastaneleri, sokakları, evleri bombalayarak yok eden zalimler, onlara destek verenler, gücü yettiği halde bu zulme kör ve sağır kalanlar yüzünden yeryüzü acının, gözyaşının ve ölümün kol gezdiği koskoca bir hüzün yerine dönmüştür." ifadelerini kullanan Demiryol, "Bugünün küçükleri yarının büyükleri biz çocuklar, böyle bir dünyaya razı değiliz. Gazze'deki çocuklar korkusuz bir şekilde sokaklarda oynayıncaya, hiçbir şekilde aç ve susuz kalmayıncaya, küçücük bebekler annelerinin yanı başında mutlu bir şekilde büyümeye başlayıncaya dek bu zulme karşı durmaya devam edeceğiz." dedi.

"Sizi kendimizden ayrı görmüyoruz sizler bizim kardeşlerimizsiniz"

Gazzeli kardeşlerine seslenen Demiryol, onların davasını benimsediklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Ey Gazzeli kardeşlerimiz acınız acımızdır, davanız davamızdır. Bizler Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü için her daim haykıran sesiniz olmaya, size zulmedenlerin karşısında olmaya, acınızı paylaşmaya devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki bu mücadeleniz sizi özlediğiniz özgürlüğe kavuşturacaktır. Yine inanıyoruz ki ödediğiniz bunca bedele karşılık Allah size yardım edecek ve sizi düşmanlarınızın üzerine galip getirecektir. Ey Gazzeli kardeşlerimiz! önce Rabbimiz sonra da siz şahit olun ki sizi kendimizden ayrı görmüyoruz, sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Türkiyeli kardeşleriniz olarak size selam ediyoruz."

"Gayret ve çaba sarf etmeyen Müslümanları Allah'a havale ediyoruz"

Zulme sessiz kalan Müslümanları Allah'a havale ettiğini belirten Demiryol, "Size bu zulmü reva gören israile, Amerika'ya, Avrupa'ya ve onları destekleyen herkese lanet ediyoruz. Size yapılan zulmü izlemekle yetinen, harekete geçmeyen, sizi yalnız bırakan, sizi düşmanın eline terk eden, sizin için hiçbir gayret ve çaba sarf etmeyen Müslümanları da Allah'a havale ediyoruz. Direnişiniz, mücadeleniz, kıyamınız ve özgürlüğe doğru olan yürüyüşünüz mübarek olsun." şeklinde konuştu.

"Meydanlarda haykırmaya ve hayat boyu boykota davet ediyorum"

Gazze'deki direnişe destek olmak amacıyla boykotu sürdürülebilir kılmaya davette bulunan Demiryol, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Buradan sesimin ulaştığı herkesi, Gazze'deki kardeşlerimizin yanında, zulmedenlerin ise karşısında olduğumuzu ispatlamak için secdelerde duaya, meydanlarda haykırmaya ve hayat boyu boykota davet ediyorum. Alacağınız her bir israil ürünü Filistin'de, Gazze'de, Kudüs'te bir bebeğin, bir çocuğun, bir annenin, bir masumun ölmesine sebep olacak. Bu yüzden bu zalimlerin mallarını boykot etmeye davet ediyorum. Allah'ım seni her türlü eksiklikten tenzih ederiz, hamd yalnızca Sana'dır. Şehadet ederiz ki senden başka ilah yoktur. Senden bağışlanma dileriz. Dönüş ancak sanadır. Hamd Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir."

Kız çocuklarının şiir dinletisinin ardından çocuklar, Gazzeli kardeşleri için ellerini semaya açtı.

Yapılan duanın ardından Filistin'in özgürlüğünü temsilen, Filistin bayrağının renklerini taşıyan balonlar uçuruldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha