Adana sokaklarında yapılan röportajlarda vatandaşlar, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yetersiz hizmetlerinden yakınarak özellikle altyapı, temizlik ve düzenleme sorunlarına dikkat çekti.

Altyapı eksiklikleri ve düzensiz hizmetlerle boğuşan Adanalılar, seçim dönemlerinde verilen vaatlerin tutulmadığını belirtiyor.

İLKHA'ya konuşan Adanalılar, belediyeden daha etkili ve düzenli hizmetler bekliyor. Verilen vaatlerin yerine getirilmediğini düşünen vatandaşlar, şehrin altyapı sorunlarının çözülmesini talep ediyor.

Kent'in yaklaşan kış mevsimine hazır olmadığını belirten Adanalılar, altyapı sorununun düzeltilmesi isteyerek CHP'li belediyelerin kolları sıvaması gerektiğini ifade etti.

"Belediyenin sözlerine inanmıyorum, rezillikler yaşanıyor, verilen sözler tutulmadı"

Orhan Renksizbulut

Adana'nın uzun süredir altyapı ve temizlik sorunları yaşadığını vurgulayan Orhan Renksizbulut, "Nereden alsak elde kalıyor. Adana'da tahminen 2014 yılından beri sokakları su basıyordu. Teknolojiden bahseden, 'hizmet sunacağım' diyen belediyeler görevini yapmıyor. Çakmak Caddesi'nde yaşanılan rezillikleri herkes görüyor. Belediyenin verdiği sözlere inanmıyorum. Alt yapı noktasında, çöp temizliğinde, yolların bakımında ciddi eksiklikler var. Bu gidişle, 5 yıl sonra taş devrine geri döneriz." diye konuştu.

"Adana büyükşehir ama geride kaldı"

Ömer Uğraş

Fıstık toplama dönemi zorluklarla devam ediyor Fıstık toplama dönemi zorluklarla devam ediyor

Ömer Uğraş, Adana'nın büyükşehir statüsüne rağmen diğer şehirlerden geri kaldığını dile getirdi:

"Başka şehirlere bakın, Batman, Mardin bizden daha çok gelişmiş. Adana eskiden büyükşehirler arasında 3'üncü sıradaydı, şimdi belki 8'inci sıraya geriledik. Logar kapakları kapalı. Bir yağmur yağdığında kendimi zor bir yere götürüyorum. Başımızdakilerin Adana'ya hiçbir faydası yok."

"Çukurlar tehlike saçıyor, elektrik direkleri eskimiş"

Selahaddin Sun

Altyapı ve güvenlik sorunlarına dikkat çeken Selahaddin Sun ise,"Yağmur çok ani geldi, her tarafı su basacak sandık. Sokaklardaki çukurlar çok tehlikeli. Bir vatandaş yolda bu çukurlara düşse canıyla ödeyebilir. Ayrıca eski elektrik direkleri ve teller, yağmurlu havalarda büyük tehlike oluşturuyor. İzmir'de yaşanan elektrik çarpması olayının benzeri burada da yaşanabilir." diye belirtti.

"Adana'nın yenilenmesini istiyoruz"

Serdar Ali Akcan

Adana'nın yıllardır yenilenmediğini ve şehrin modernleşmesini istediğini belirten Serdar Ali Akcan, "Hep Adana'nın eski halini görüyoruz, hiç yenilenmiyor. Kaldırımlar, elektrik direkleri hep eski. Bir yağmur yağdığı zaman Adana yağmuru kaldırmıyor. Yetkililerden ricam, Adana'nın yenilenmesidir. Pilot bir bölge olan memleketimize sahip çıkalım." şeklinde konuştu.

"Çöpler ortada, yollar su içinde"

Melih Korkular

CHP'li Belediyenin genel hizmet eksikliğini dile getiren Melih Korkular ise, "Çok sıkıntımız var. Nereden başlasak bilmiyorum. Her yer su dolu, çöpler ortada, bir düzen yok. Yağmur yağınca ortalık kilitleniyor. Elektrik tellerinden biri yere düşse, bir can kaybı yaşanabilir. İzmir'de böyle bir olay yaşandı, iki vatandaşımızı kaybettik. Adana'nın hali ortada, başka bir şey söylemeye gerek yok." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha