Adıyaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına açıklama yapan  Konsey Başkanı Hacı Sinan Temel, "Filistin eski Başbakanı, HAMAS lideri ve büyük dava adamı İsmail Heniyye, katil sürüsü israilin alçak saldırısı sonucu şehit edilmiştir." dedi.

"Bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır"

israile yaptırım uygulanmadıkça bölgeden kanın eksik olmayacağına dikkat çeken Temel, "Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden 3 çocuğu ve 4 torunu başta olmak üzere onlarca şehit vermiş, Filistin davasına adadığı ömür ve verdiği mücadele ile nesillere örnek olan İsmail Heniyye, insanlık düşmanı, katliamcı siyonist israil yönetiminin alçakça saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. israilin barışa erişme niyetinde olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiği bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum israili durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır." dedi.

"Filistin davası bu tür hain suikastlarla bitirilemeyecek"

Meteorolojiden şiddetli sağanak uyarısı Meteorolojiden şiddetli sağanak uyarısı

Gazze'deki direnişin hain saldırılar sonucu bitmeyeceğine değinen Temel, "Filistin davası bu tür hain suikastlarla bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Masum insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmekten bir an olsun geri durmayan, suikastlar düzenleyen işgalci israil, sadece Ortadoğu'ya değil tüm dünyaya nefret tohumları ekiyor. Ancak mazlumların çığlığı vicdanlarda yankılanmaya devam edecek. Türkiye, Filistinli kardeşlerinin ve haklı Filistin davasının yanında olmaya devam edecek. Alçak saldırı sonucu şehit olan HAMAS lideri İsmail Heniyye'ye Allah’tan rahmet diliyoruz, mekânı cennet, makamı âli olsun. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Heniyye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına, İslam ümmetine, özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha