Rus ordusuna 180 bin asker alınacak Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Emirlik polisi, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar eyaletinde son iki gün içinde eroin de dahil olmak üzere 2 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi ve haşhaş tarlalarını yok etti.

Eyalet polisi sözcüsü Molla Esadullah Cemşid yaptığı açıklamada, cumartesi gününden bu yana düzenlenen bir dizi operasyonda esrar, eroin ve eroin imalatında kullanılan malzemelerin de aralarında bulunduğu kaçak malların ele geçirilerek imha edildiğini söyledi.

Cemşid, polisin söz konusu dönemde 1,5 dönümlük haşhaş tarlasını da yok ettiğini sözlerine ekledi.

Paktika Polis Komutanı Şeyh Muhammed Şerif Halimi de uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, son birkaç gün içinde 72 kişinin uyuşturucu kaçakçılığı ve satışı suçlamasıyla tutuklanarak adli makamlara sevk edildiğini söyledi.

Halimi, 300'ün üzerinde uyuşturucu bağımlısının da tedavi için sağlık merkezlerine sevk edildiğini ifade etti. Halimi, ayrıca binlerce dönüm arazinin haşhaş ekiminden temizlendiğini aktardı.

Afganistan İslam Emirliği, ülkede Nisan 2022'de haşhaş ekimini, haşhaşın uyuşturucuya dönüştürülmesini ve uyuşturucu kaçakçılığını yasaklamıştı. Uyuşturucuyla ciddi bir mücadele yürüten Emirliğin çabaları sonucu uyuşturucu ekimi neredeyse sıfıra düştü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha