Bakanlığın sözcüsü Müftü Abdulmetin Kani, bakanlığın son bir yıllık faaliyetine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Afganistan'ın, kırk yıldır ilk kez, güvenli bir ortam yaşadığını ve insanların bir şehirden diğerine güvenli bir şekilde seyahat ettiğini belirten Kani, "Güvenlik güçlerinin yorulmak bilmeyen çabaları sayesinde ülkede suç oranında yüzde 30'luk bir azalma yaşandı." dedi.

Kani, polis güçlerinin bu dönemde insan tacirlerine yönelik 250 operasyon düzenlediğini, 76 insan kaçakçısının tutuklandığını, polisle çıkan çatışmalarda 34 kişinin öldürüldüğünü aktardı.

Son bir yılda 3 bin 643 ton farklı uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini belirten Kani, uyuşturucu, alkollü içki ve uyuşturucu tabletlerin üretim ve işlemesine yönelik 790 üretim tesisinin imha edildiğini kaydetti.

Kani, bu operasyonlarda 10 bin 564 şüphelinin yakalandığını, 27 bin 891 bağımlının tedavi merkezlerine gönderildiğini, 17 bin 651 hektar alanın haşhaş ekiminden arındırıldığını vurguladı.

Kani, "Geçtiğimiz yıl ülkedeki havalimanlarında 1 milyon 950 bin dolar, 845 bin euro, 4 milyon 830 bin Suudi riyali ve 100 bin dirhem tutarında kaçakçılığın önüne geçildi. Ayrıca 344 kilo uyuşturucu ve bir kilodan fazla altın ele geçirilereke bu olaylarla ilgili 591 kişi yakalandı." bilgisini paylaştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha