Bu çocukların büyük çoğunluğunun, işgalci ABD askerleri tarafından şehit edilen anne ve babaların evlatları olması, ülkede yaşanan insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

15 günlük bir eğitim sürecinin sonunda düzenlenen final etkinliği, çocuklar için hem manevi hem de duygusal bir gün oldu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve çocukların namaz kılmayı öğrendikleri süre boyunca edindikleri bilgileri sergiledikleri bir gösteriyle devam etti. Çocuklar, aldıkları eğitimle namazın önemini ve hayatlarına katacağı değeri öğrendi.

Etkinliğe katılan binlerce çocuk, dini bilgilerini pekiştirdikleri bu özel günde, Umut Kervanı Vakfı tarafından hazırlanan özel yemeklerin de tadını çıkardı.

Bu çocukların büyük kısmı, Afganistan'da uzun süredir devam eden çatışmaların acı sonuçlarından biri olarak yetim kalmış çocuklar. ABD'nin işgalci politikaları ve askeri operasyonları sonucunda anne ve babalarını kaybeden bu çocuklar, namaz eğitimi gibi etkinliklerle hayata tutunmaya çalışıyor.

Namaz öğrenme süreci, bu çocuklar için sadece dini bir eğitim değil, aynı zamanda bir rehabilitasyon süreci olarak da büyük önem taşıyor. Dini ve manevi değerlerle beslenen bu çocuklar, bir yandan hayata dair yeni umutlar beslerken diğer yandan da yaşadıkları acıların üstesinden gelmeye çalışıyorlar.

"Velilere, çocuklarını Allah'a ibadete teşvik etmelerini ve namazlarını aksatmamalarını öneriyoruz"

Darul Ulum Medresesi Koordinatörü Müfti Hamdullah, düzenlenen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Bu program, namazın hayatımızdaki yeri ve önemini anlatmak için çok önemli. Bu çocuklar için de bir kurtuluş yoludur. Onların hayata olan inançlarını güçlendirmek, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak bizim için en büyük mutluluktur." dedi.

KPSS Ortaöğretim başladı KPSS Ortaöğretim başladı

Hamdullah, "Bu medresede her yıl Namaz Eğitim Programı bir kez düzenlenir. Medresemizdeki öğrenciler yetim çocuklardır. Programımız, Allah'ı zikretmek, O'nun yolunda gitmek ve O'na itaat etmeyi amaçlıyor. Buradan velilere, çocuklarını Allah'a ibadete teşvik etmelerini ve namazlarını aksatmamalarını öneriyoruz. Çocuklarımızın, Allah yolundan ayrılmamalarını ve istikamet üzere olmalarını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha