Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile Ağrı ili güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin 2024 yılı Temmuz ayına ait verileri değerlendirdi.

Vali Koç, Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Terör, Siber Suçlar, Düzensiz Göç ve Göçmen Kaçakçılığı ile Trafik alanlarında yürütülen çalışmalar ile ilgili 2024 yılı temmuz ayına ait bilgileri paylaştı.

İlk olarak asayiş verileri hakkında bilgi veren Vali Koç, "Son dönemde gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve denetimler sayesinde suç oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşanmıştır. Bu başarı, yalnızca güvenlik güçlerimizin değil, aynı zamanda siz değerli vatandaşlarımızın da iş birliği ve duyarlılığı sayesinde elde edilmiştir. Temmuz ayında kişilere karşı işlenen 272 suça müdahale edilerek, 580 şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve 6 şüpheli şahıs tutuklanmıştır." ifadelerini kullandı.

Mal varlığına karşı meydana gelen 58 suça müdahale edildiğini belirten Vali Koç, "157 şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve 3 şahıs tutuklanmıştır. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 azalış görülmektedir. Ayrıca kesinleşmiş hapis cezasına göre göre aranan 478 kişiden 93'ü temmuz ayı içerisinde yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir." dedi.

Uyuşturucu ticaretinin, toplum sağlığını tehdit eden ve sosyal yapıyı bozan önemli bir sorun olduğunu ifade eden Vali Koç, "Zehir tacirlerinin her daim enselerinde olacağız. Bu kapsamda ilimizde temmuz ayında 54 uyuşturucu olayında 75 kişi hakkında işlem yapılmış, bunlardan 20 şahıs tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda ise 92 kilogram Metamfetamin, 429 kg eroin ve 13 bin 75 adet Sentetik Uyuşturucu Hap ürünü ele geçirilmiştir." şeklinde konuştu.

Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili de verileri paylaşan Vali Koç, "Kaçakçılık, sadece yasadışı ürünlerin ve malların sınırları aşmasını sağlamakla kalmayan aynı zamanda ülke güvenliğini ve ekonomisini tehdit eden önemli bir konudur. Bu kapsamda temmuz ayında ilimizde 60 kaçakçılık olayı meydana gelmiş olup, 74 şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyonlarda 12 bin 895 paket sigara, 4 bin 190 litre akaryakıt, 2 kilogram altın, 106 bin 130 adet kişisel eşya ve kozmetik malzemeleri ele geçirilmiştir." dedi.

Terör verilerini paylaşan Vali Koç, "Terör örgütlerine yönelik temmuz ayında 49 operasyon düzenlenmiş olup, bu operasyonlarda 17 şahıs hakkında işlem yapıldı. Yürütülen çalışmalarda 4 şahıs ise tutuklanmıştır.” diye konuştu.

Karabük'te orman yangını Karabük'te orman yangını

Vali Koç, temmuz ayında Ağrı genelinde 29 siber olaya müdahale edilerek 38 Şahıs hakkında işlem yapıldığını bunlardan 18 şahsın ise tutuklandığını belirtti.

Ağrı'da temmuz ayında, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 40 operasyon düzenlendiğini hatırlatan Vali Koç bu operasyonlar kapsamında 5 şahsın tutuklandığını kaydetti.

Vali Koç, "Ülkemize yasadışı şekilde girmeye çalışan 966 düzensiz göçmenin girişi engellenmiştir. Hudut hattı gerisinde ise kolluk kuvvetlerimiz tarafından 210 düzensiz göçmen tespit edilerek Hudut Birliklerine teslim edilmiştir. İlimiz genelinde "Mobil Göç" aracımızın da katkısı ile 169 Düzensiz Göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezine sevk edilmiştir." dedi.

Hasat mevsimi nedeniyle yollarda traktör ve römork sayısının arttığını ifade eden Vali Koç çiftçilere yönelik uyarıda bulunarak, "Çiftçilerimizden ricamız, traktör ve römorkların üzerine reflektör takarak, görünürlüklerini artırmalarıdır. Böylece hem sürücüler hem de tarım araçları için daha güvenli bir trafik ortamı oluşturmuş oluruz. Lütfen yollarda dikkatli olalım, trafik kurallarına uyalım. Temmuz ayında 49 bin 456 araç denetlenmiş olup 4 bin 577 araca toplamda 9 milyon 932 bin 246 TL adli ve idari para cezası uygulanmıştır. Ancak aldığımız bütün önlemlere rağmen ilimizde 2024 temmuz ayı içerisinde 153 trafik kazası meydana gelmiş, 128 vatandaşımız yaralanmıştır. Çok şükür bu trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşımız olmamıştır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha