Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Bilim Şenliğinin açılışına Ağrı Valisi Mustafa Koç, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

15-16 Ekim 2024 tarihleri arasında AİÇÜ'nün yanı sıra Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, AFAD, Yeşilay Ağrı Şubesi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü gibi önemli kurumların katkılarıyla gerçekleştirildi.

3 binin üzerinde öğrencinin katılımının beklendiği Bilim Şenliği’nde stantları ziyaret eden Prof. Dr. Karabulut, Ağrı Valisi Koç beraberindekiler, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Bu kapsamlı etkinliğin öğrenciler için hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim sunacağını belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Bilim Şenliği'nde öğrencilerin temel bilim dallarından doğa bilimlerine, mühendislikten teknolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitici deneyler ve aktivitelerle buluşacağını, bilimin günlük hayattaki rolünü eğlenceli bir şekilde keşfetme fırsatı bulacağını, bunun yanı sıra bilimsel düşünme becerilerini geliştirecek uygulamalı etkinliklere de katılabileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, başta Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Mobil Bilim Merkezi Otobüsünün bilim şenliğinde yer almasına imkan sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha