Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan topraklarında yaşanan güvenlik gelişmelerinin büyük endişeyle izlendiği aktarıldı.

Açıklamada, bölgede şiddet alanının genişlemesinin, bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik yansımaları konusunda uyarı yapıldı.

BAE Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da işgalci katillerin Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılardan endişe edildiği aktarıldı.

Kan akmasını önlemek adına uluslararası çabaların bir araya gelmesi gerektiği belirtilen açıklamada, sivillerin güvenlik içinde olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ise, yaptığı açıklamada, Lübnan'ın yanında yer aldıklarını belirtirken, "israil saldırılarının dizginlenmesi" çağrısı yaptı.

Safedi, X hesabından yaptığı paylaşımda, vakit geçmeden bölgedeki gerginliğin durdurulması ve uluslararası çevrelere işgalci katillerin saldırganlığının dizginlenmesi çağrısında bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı ise, Lübnan'a yönelik işgalci katillerin yürüttüğü tehlikeli gerginliği kınadı.

Bakanlık, X platformundan yaptığı açıklamada, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu yüzlerce Lübnanlının şehadetine neden olan geniş çaplı saldırıları kınadığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkelerin destekleri siyonist rejimi pervasız hâle getirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkelerin destekleri siyonist rejimi pervasız hâle getirdi

Mısır'ın, Lübnan'ın egemenliği ve topraklarına yönelik herhangi bir ihlale tam olarak karşı olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası güçler ve Birleşmiş Milletler'e, işgalci katillerin bölgedeki gerginliği tırmandırmasının durdurulması için derhal müdahale etme çağrısı yapıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha