Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu kanun teklifi hakkında İLKHA muhabirine konuşan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı Arif Çelenk, önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Bu kanun teklifini düşünüp Meclis'teki partilerle görüşen HÜDAPAR Genel Başkanı'na teşekkür ediyoruz"

Öncelikle bu kanun teklifini düşünüp grubu bulunan partilerle görüşen HÜDAPAR Genel Başkanı'na teşekkür eden Çelenk, "İnşallah inanıyoruz ki Meclis kapanmadan bu kanun teklifi kanunlaşır. 31 Temmuz'da kapanacak az bir zaman kaldı. Bildiğim kadarıyla Cumhur İttifakı'nın paydaşları olsun. Diğer sağduyulu milletvekilleri olsun, buna destek vereceklerdir. Hem dünya zulmüne karşı siyonist olarak ülkemde yaşayacak hem de elini kolunu sallayarak girip çıkacak. Orada mazlum insanlara karşı, Müslümanlara karşı onları öldürecek hem de gelip benim ülkemin nimetlerinden faydalanacak. Bu kesinlikle sağduyulu birisinin insani duyarlılığa sahip kişilerin kabul edeceği bir durum değildir." diye belirtti.

"Tez elden bu kanunun meclis tarafından kanunlaşarak bu kişilerin mallarına el konulması gereklidir"

Çelenk, "Tez elden bu kanunun Meclis tarafından kanunlaşarak bu kişilerin mallarına el konulması, çifte vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki milli iradenin anlayışına göre hareket etmelerinin sağlanması gereklidir, elzemdir ve lüzumludur. Bunun kanunlaşacağına da tez elden inanıyoruz inşallah. Kimin ne yaptığı değil, benim ne yapmam gerektiği hususunda bizim bu soruyu birbirimize sormamız lazım. Yoksa şu şunu yapıyor da biz bunu yapıyoruz gibi konular hep israil'in ve siyonistlerin işine yarar. Bize düşen görev kim var dendiğinde ardımıza bakmadan varım diyebilmektir. Ben varım diyenlerin sayısının arttığı ölçüde ona göre de devletin hareket kabiliyetini daha üst perdeden seslendirecektir diye düşünüyorum." dedi.

"siyonizme karşı yürütülen her hareket Gazellilere karşı yapılan her destek cihat hükmündedir"

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı

Bu tip faaliyetlere bütün vatandaşların bilhassa kaydolmasını, katılmasını gerektiğini söyleyen Çelenk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bunlara canı yürekten katılmamız demek, onların bir an önce zaten bittiler. Daha erken bitmelerini sağlayacaktır.  siyonizme karşı yürütülen her hareket, Gazellilere karşı yapılan her destek cihat hükmündedir. Milletimizi, gördüğü her yerdeki cihada katılmaya davet ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha