Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesin bağlı Maşuk Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan 907 Toplu Konutlarında ikamet eden konut sakinleri, site yönetiminin zam uyguladığı aidat ücretine tepki gösterdi.

İLKHA'ya konuşan konut sakinleri, site yönetiminin hizmet vermediği halde aidat ücretine zam yapıldığını belirterek, site yönetiminin değişmesini ve denetlenmesini istedi.

Kendilerine danışılmadan aidat ücretine zam yapıldığını ifade eden konut sakinleri, aidatı ödememeleri halinde kendilerine icra takibi başlatılacağını söyledi.

Yetkililerden bir çözüm bekleyen site sakinleri, mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor.

"Ödemediğimiz takdirde icra yoluyla takibe alacaklarını söylüyorlar"

Cuma Büyükoruç

TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre değil, TÜFE oranına göre belirlendiği halde aidatın artırılmasına tepki gösteren Cuma Büyükoruç, "Buraya bir müfettiş gönderilip buranın denetimi yapılsın. Burası resmen ranta bırakılmış. Buradaki yetkililer, kendi kafalarına göre zam yapıyorlar. Ödemediğimiz takdirde icra yoluyla takibe alacaklarını söylüyorlar. Rica ediyorum buraya müfettiş gönderilsin ki binaların, asansörlerin halini görsünler. Çoluk çocuğumu her an asansör düşecek diye asansöre bindirmeye korkuyorum. Geçenlerde Daha TOKİ ödemeleri TÜFE'ye göre hesaplanıyordu. Yüzde 60-70 bir TÜFE oranı çıkıyordu. Bunlar o açıklama gelmeden önce zam yapmışlardı. Enflasyon oranında yüzde 30-37'lerde bahsediyorlar ama bunlar yüzde 75 zam yapmışlar. 475 lira aidat öderken şu anda 958 lira gibi bir ödeme yapmamız lazım. Emrivaki bir mesaj gönderip 'ödeyeceksiniz' deniliyor. Burada oturanların hepsi memur değil ki; asgari ücretli, emekli, dul ve yetimler oturuyor. Site yönetimi aidatı neye göre yaptığını açıklasın. Buranın denetlenmesi ve site yönetiminin iptalini istiyoruz." dedi.

"Site yönetiminin gitmesini istiyoruz"

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı

İsmail Büyükoruç

Hiçbir bakım yapmadıkları halde aidata zam yaptıklarını, isteyerek mağdur edildiklerini söyleyen İsmail Büyükoruç, "Bizden yüzde 100 zam talep ediliyor. En son temmuz-ağustos ayı zammı olarak yüzde 75 oranında zam uygulandı. Biz asgari ücretle çalışan insanlarız. TOKİ taksitini ödemekte zorlanan insanlar var. TOKİ'nin çerçevesi; dul, yetim, gazi yakınlarına ve emeklilere yapılmış bir toplu konuttur ama site yönetimi buradakilerin hakkını gasp etmeye çalışıyor. TOKİ site yönetiminden şikayetçiyiz. Yüzde 100 zam yaparak hakkımızı gasp ediyorlar. Hizmet yok ama bizden para topluyorlar. Çocuk oyun alanları kırılmış. Kamelyalarda oturacak yer yok. Belediye buraya park yapmasaydı burası çölden ibaretti. Peyzaj, bina temizliği yok. Hiçbir şekilde bina yıkanmıyor. Site yönetiminin gitmesini istiyoruz. Aidatı ödemezsek icra takibi uyguluyorlar, bizi avukat arıyor. 2-3 ay aidatı ödemeyene avukat aracılığıyla faiz uygulanıyor. Devlet yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Şeffaf yönetim, adil aidat istiyoruz"

Kübra Kirpi

Yetim maaşı ile geçinmeye çalıştığını belirten Kübra Kirpi ise, "Kesinlikle hiçbir şeyi karşılayamıyorum. Aidat fiyatları uçtu. Şeffaf yönetim, adil aidat istiyoruz. Hak edilmiş bir aidat olduğunu düşünmüyorum. Bakım ve temizlik yok. Asansör çalışmıyor, açılıyor kapanıyor. Parklarımız çok kötü durumda." ifadelerini kullandı.

"Bizim üzerimizden kendilerine pay çıkarıyorlar"

Ömer Faruk Susam

Site yönetiminin denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Ömer Faruk Susam, "850 lira aidat ödüyorum. Bu kadar ücretin sebebi ne? Bu durumu site yönetimine sorduğumda 'Bu emir bize Konya'dan geliyor' diyor. Konya mı burayı yönetiyor, Urfa'yı Konya mı yönetiyor? Hiçbir şeye cevap alamıyoruz. Site yönetiminin yüzü yok ki yüzümüze bakamıyor. Bizim üzerimizden kendilerine pay çıkarıyorlar. Devletten buraya bir şeyler yapmasını istiyoruz. Buranın denetlenmesi lazım. Bunların maaşına kadar her şeyini biz karşılıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha