Bangladeş Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, "Meclisin feshedilmesi kararı, Devlet Başkanının üç Genelkurmay Başkanı, çeşitli siyasi partilerin liderleri, sivil toplum temsilcileri ve Ayrımcılık Karşıtı Öğrenci Hareketi liderleriyle yaptığı görüşmelerin ardından alındı." denildi.

Şahabuddin'nin ayrıca hapisteki eski Başbakan ve muhalefet lideri Begüm Halide Ziya'nın serbest bırakılmasını emrettiği belirtildi. Bu talimatın ardından  Ziya'nın serbest bırakıldığı belirtildi.

Tahliye emri, baş rakibi Hasina'nın istifa etmesinden ve ordunun iktidara gelmesinden bir gün sonra geldi. Hasina, Güney Asya ülkesindeki şiddetli protestolar sırasında pazartesi günü ülkeden kaçmıştı.

Hamdan: HAMAS direnişe devam edecek güce sahiptir Hamdan: HAMAS direnişe devam edecek güce sahiptir

Genelkurmay Başkanı Waker-Uz-Zaman, Hasina'nın istifasının ardından Bangladeş'te geçici bir hükümet kurulacağını belirtmişti.

76 yaşındaki Hasina, iktidardaki Bangladeş Avami Birliği (AL) partisinin parlamento seçimleri kazanmasının ardından bu yılın Ocak ayında ülkenin başbakanı olarak dördüncü beş yıllık dönemine başlamıştı.  (İLKHA)

Kaynak: ilkha