Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber saç-sakal tıraşı için berberlerde yoğun mesai başladı.

Berberlerin yaşadıkları sorunların başında gelen "kalfa ve çırak yetiştirememe" sorununun arife gününde daha fazla etkili olduğuna vurgu yapan berberler, yaşadıkları zorlukları anlattı.

"Tıraş sırası var diye müşterilerimiz kaçıyor"

3 yıldır berberlik yaptığını belirten Adnan Çelik, bayram arifesinde oluşan yoğunluk nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktardı.


 

Çelik, "Bayrama son bir hafta kala bizim için çok bunaltıcı geçiyor. Hem müşteriler hem kendi açımızdan. Sıra var diye müşterilerimiz kaçıyor. Anlayışlı müşterilerimiz de çok, anlayışsız müşterilerimiz de çok. Bir saat tıraş ediyoruz, paramızı vermeyen müşterilerimiz oluyor. Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim." diye konuştu.

"Çırak sorunumuz var"

30 yıldır berberlik yaptığını ifade eden İbrahim Dağ ise arife günlerinde çırak sorununu daha fazla yaşadıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

Cuma hutbesi: Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası Cuma hutbesi: Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası

"30 yıldır berberlik yapıyorum. Ustalarımız vardı, sağ olsunlar onlardan bu mesleği öğrendik. Bayram arifesinde sağ olsun kardeşlerimiz, dostlarımız geliyorlar, randevu almaya çalışıyorlar. Bildiğiniz üzere bayramlarda yoğunluk oluyor hatta arife olmadan öncesinde de yoğunluk olmaya başlıyor. Çırak sorunumuz var. Arife günlerinde büyük sorunlardan bir tanesi. Sadece bizim meslek için değil tüm meslekler için geçerli. Bizde de şu an o sıkıntı var. Fiyat konusunda bazı arkadaşlarımız muzdarip ama fiyat çok da fazla yüksek değil. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum." (İLKHA)

Kaynak: ilkha