Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, Kent Konseyi Arama Kurtarma Çalışma Grup lideri ile birlikte AFAD İl Müdürü Atilla Uzun'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Kent Konseyi bünyesinde Arama Kurtarma Çalışma grubunun kurulduğunu aktaran Açıkbaş, grubun yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Uzun'a yeni görevinde başarılar dileyen Açıkbaş, Kent Konseyi olarak Bingöl'de yapılacak tüm çalışmalara aktif olarak katılım sağlayacaklarını ve destek olacaklarını kaydetti.

Ziyaretlerinden dolayı Açıkbaş ve beraberindekilere teşekkür eden AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, birinci derece deprem bölgesi olan Bingöl'de Kent Konseyi bünyesinde kurulan Arama Kurtarma grubunu önemsediklerini belirtti.

Uzun, STK temsilcileri ile iş birliği planlaması içerisinde olmanın afetlerde çok önemli olduğunu söyledi. Kent Konseyi ve STK temsilcileri ile afet öncesi ve sonrası için planlamalarının başlanmasına karar verildi.

Ziyaret sonrası AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun ve Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, 29 Ağustos'ta yapılacak olan bölgesel saha ve masa başı tatbikatı hazırlıkları kapsamında UMKE Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Açıkbaş, UMKE alanında yapılan hazırlıkların değerli olduğunu, AFAD İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü öncülüğünde Arama Kurtarma ekiplerinin eğitim çalışmalarını bu alanlarda yapmalarının bir avantaj sağlayacağını ifade etti. (İLKHA)

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem
Kaynak: ilkha