Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Shamdasani, işgal ordusunun Batı Şeria'da başlattığı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirilen geniş çaplı saldırıların, Filistin topraklarında felaket seviyesinde olan durumu daha da kötüleştirme riski taşıdığını belirterek, "israil'in bugün Cenin, Tubas ve Tulkerim'deki saldırılarında 2'si çocuk en az 9 Filistinli öldürüldü. Bu, Batı Şeria'daki 7 Ekim 2023'ten bu yana ölü sayısı 637'ye çıktı." dedi.

Bakan Güler Malezya resepsiyonunda Bakan Güler Malezya resepsiyonunda

Shamdasani, saldırılarda çok sayıda çocuğun öldürüldüğünü keydetti.

Orantısız güç kullanımı ile hedef gözetilerek öldürmelerdeki artışın endişe verici olduğunu söyleyen Shamdasani, "Binlerce Filistinli keyfi olarak gözaltına alındı ve işkence gördü. Onlar acımasız yerleşimci şiddetine maruz kaldı, hareket ve ifade özgürlüğüne yönelik ciddi kısıtlamalarla karşılaştı. Filistinlilerin evleri ve malları tahrip edildi veya el konuldu, onlar zorla yerlerinden edildi." açıklamasını yaptı.

Shamdasani, işgalcilerin saldırılarının insan hakları normları ve standartlarını ihlal ettiğini belirterek, "İddia edilen hukuk dışı öldürmeler kapsamlı ve bağımsız şekilde araştırılmalı, sorumlular hesap vermeli." diye belirtti.

İşgal ordusunun, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda en az 9 Filistinlinin katledildiği, bazılarının durumunun kritik, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilmişti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha