Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanların hedef alınmasına tepki Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanların hedef alınmasına tepki

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) yaptığı ortak açıklamada, Sudan'daki insani krizin giderek kötüleştiği, milyonlarca insanın acilen yardıma ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Açıklamada, Sudan'daki çatışmadan etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası müdahalenin yoğunlaştırılması çağrısı yapıldı.

Ülkede temiz su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere erişimin son derece sınırlı hale geldiği ve hayati altyapının çöktüğü kaydedildi.

Açıklamada, bu yıl 5 yaş altındaki yaklaşık 3,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilerek, "Bu çocuklar zaten açlık nedeniyle savunmasız durumda ve eğer onlara kısa sürede ulaşılmazsa önlenebilir hastalıklardan ölme riskleri sağlıklı akranlarına göre 11 kat daha yüksek olacak." denildi.

Ülkedeki çatışmalar nedeniyle ülke içinde ve dışında yerinden edilmiş insanların sayısının 11 milyondan fazla olduğu ifade edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha