Bursa Umut Kervanı Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü gıda, ayni ve nakdi yardımların yanında çocukların eğitim-öğretim sürecini sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri için hayırseverlerin destekleriyle yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardım paketi oluşturdu.

Kayıtlı olan mağdur aileleri tek tek arayarak dernek binasına davet eden dernek yetkilileri, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi olmak üzere, okul çantası ve beslenme çantası başta olmak üzere kalem, silgi, açacak, defter çeşitleri ve etkinlik malzemelerin bulunduğu paketi ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim etti.

Bingöl'de orman yangını Bingöl'de orman yangını

"Her yıl düzenli olan yardımlarımızdan bir tanesi kırtasiye yardımıdır"

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Bursa Umut Kervanı Derneği olarak kırtasiye yardımı dağıtmaya başlattıklarını belirten Bursa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Ebubekir Arslan, "Başta yetimler olmak üzere ve ihtiyaç sahibi yüzlerce çocuğumuza bu yıl için eğitimlerini yapmaları için kırtasiye yardımında bulunacağız. Bu noktada Allah desteklerini esirgemeyen ve yardımlarını bize veren bütün hayırseverlerimizden razı olsun. Her yıl düzenli olan yardımlarımızdan bir tanesi kırtasiye yardımıdır." dedi.

"Hayırseverler desteklerini ne kadar artırırsa daha çok aileye ulaşmaya çalışacağız"

Bursa Umut Kervanı olarak gıda, et, bot, mont ve kırtasiye yardımlarını sürekli yaptıklarını söyleyen Arlan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut Kervanı olarak babasını kaybetmiş, annesini kaybetmiş, bu noktada gücü olmayan ailelerimize desteklerimizi veriyoruz. Bu işler hayırseverlerle oluyor. Eğer hayırseverler desteklerini ne kadar verse biz de o kadar aileye ulaşmaya çalışacağız. Hayırseverlerimiz ne kadar artarsa, o kadar daha çok fazla çocuğa, daha çok yetime, daha çok garibana yetişmeye çalışacağız. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının bütün öğrenci kardeşlerimize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim." diye konuştu.(İLKHA)

Kaynak: ilkha