Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Suriyeli Hani Kasım, bir grup tarafından 12 kez bıçaklanarak katledilmişti.

Edinilen bilgilere göre Kasım, aynı mahallede yaşadığı bir arkadaşına bir grubun saldırdığını görünce kavgayı ayırmak istedi. Kavga esnasında saldırgan grup Kasım'a da saldırarak bıçakladı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Kasım, hayatını kaybetmişti.

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras ve beraberindeki heyet, bıçaklanarak katledilen Suriyeli Hani Kasım'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretinde, Kasım'ın ailesine sabır dileğinde bulunularak teselli verildi.

"Mülteci karşıtlığı üzerinden prim yapmaya çalışanlar kargaşanın ana müsebbibidir"

Acılı aileyi ziyareti sonrası konuşan HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, "Geçtiğimiz günlerde İnegöl ilçemizde yaşayan 23 yaşındaki Suriyeli Hani Kasım, aynı mahallede yaşayan 9 kişi tarafından bıçaklanarak acımasızca katledilmişti. Aileye kendilerine her türlü desteği sunacağımızı belirttik. Umuyor ve diliyoruz ki; Hani Kasım kardeşimiz ırkçılığın son kurbanı olur. Yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ülkemizdeki faşist ve ırkçı tutumları sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa sevk eden kişiler, bu cinayetin ortağıdır. Mülteci karşıtlığı üzerinden prim yapmaya çalışan malûm şahıs ve partiler kaos ve kargaşanın ana müsebbibidir." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha