Kur'an Nesli Platformu tarafından yaklaşık 15 gün boyunca 7-10 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklara namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi verildi.  

Kur'an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde namaz eğitimi verilen 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuklar için "Hayat Namazla Güzeldir" adıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

İlçe merkezinde yürüyüş yapan çocuklar ellerinde, "Namaz En Büyük İbadettir", "Namaz Dinin Direğidir", "Haydi Namaza Haydi Kurtuluşa", "Secde Et Huzur Bul", "Namaz Cennetin Anahtarıdır" pankartlarını taşıyarak, "Namaz Cennetin Anahtarıdır" ve Namaz Dinin Direğidir" sloganları attılar.

Esnaf ve vatandaşların da ilgi ile izlediği çocukların yürüyüşü, Nu Jiyan Parkı'nda düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Molla Recai Güler'in yaptığı konuşmayla devam etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi

Yapılan konuşmada, Allah-u Teala'nın en sevdiği ibadetlerin başında namazın geldiğine dikkat çekilerek Allah'a yakınlaşmak isteyenlerin namazla buluşması gerektiğine vurgu yapıldı.

Namazın önemine ilişkin park alanında kısa bir konuşma gerçekleştiren Molla Recai Güler, "Namaz, yemek ve içmek gibi bizim için olmazsa olmazdır. Çünkü Allah (Celle Celaluhu) müminlerin özelliklerinden bahsederken ilk özelliğini namazı dile getiriyor. Peygamber Efendimizde çocuklar 7 yaşına geldiklerine namazı onları öğretin ve namaz kılmaya başlasınlar. 7 yaşından itibaren her bir çocuk namaz kılmalıdır. Çünkü 7 yaşından itibaren namaz kılmazsa büyüdüğünde namaz ona ağır gelir. Günde 5 vakit namaz kılmak belki insan çok ağır geliyordur ancak 5 dakikalık bir iştir. O 5 dakikalık namaz, bizi Allah'a katında değerli kılıyor. Kıyamet gününde kişiye sorulacak ilk iş namaz hakkında olacaktır. Dolayısıyla bizler Allah tarafından sevilen kişiler olmak istiyorsak bu dünyada namaz kılacağız. Allah hepimizi namaz kılanlardan eylesin." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından namaz eğitimini alan çocuklar, cemaatle iki rekât şükür namazını kıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha