Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından halk, kendini yönetecek yerel yöneticilerini belirledi. Şanlıurfa'da DEM Partisi adayları 7 belediyeyi kazandı. Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in istifa etmesiyle DEM Partili belediye sayısı 6'ya düştü.

Belediye başkanlarının göreve başlamasıyla birlikte ilk işleri, basın biriminde çalışan gazetecilerin görev yerlerini değiştirmek veya mobbing uygulayarak işten çıkarmak oldu.

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nde gazeteci Şafak Sağ, basın biriminden alınarak Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevlendirildi. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, bu durumu öğrenir öğrenmez belediye eş başkanlarıyla iletişime geçerek bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Ancak durum kısa süre içinde düzeltileceği söylentisi üzerine belediye eş başkanları, gazetecinin iş akdini sonlandırdı.

Daha sonra yine DEM Partili Bozova Belediyesi, Bozova'da tek basın kartı sahibi olan ve Bozova Belediyesi basın biriminde görev yapan gazeteci Abdurrahman Elçi'yi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirdi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, basın çalışanlarının bu kadar değersiz görülmesine tepki gösterdi.

 "Basın mensuplarını günah keçisi olarak görmekten vazgeçin" diyerek sert bir açıklama yapan Gülebak konuyla ilgili şunları söyledi:

"Basın camiasında önemli çalışmalar gerçekleştirmiş arkadaşlarımızın bu şekilde muamele görmesi bizi derinden üzmektedir. İşlerini layıkıyla yapan arkadaşlarımız zorla başka birimlere gönderilerek büyük bir vefasızlıkla karşılaşmışlardır. Cumhurbaşkanlığı onaylı basın kartı sahibi olan meslektaşlarımızın başka birimlerde görev yaparken fotoğraflarının çekilip belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanması kabul edilemez bir durumdur. DEM Partili belediyelerin basın mensuplarını günah keçisi olarak görmekten bir an önce vazgeçmeleri gerekmektedir. Bu yapılan yanlışları kınıyor, basın emekçilerimizin yanında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum." (İLKHA)

Kaynak: ilkha