Euro-Mediterranean (Avrupa-Akdeniz) İnsan Hakları Gözlemevi, yaptığı açıklamada, işgal uçaklarının sekiz gün içinde Gazze'de binlerce sığınmacının barındığı 9 okulu doğrudan bombaladığını ve bu okulları içindekilerin üzerine yıkarak 79 Filistinlinin ölümüne ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 143 kişinin yaralanmasına neden olduğunu, ayrıca halen enkaz altında olan ve uygun kurtarma ekipmanları olmadığı için çıkarılamayan birçok kişinin bulunduğunu belirtti.

Siyonist rejim sabah namazı kılan Filistinlilere saldırdı: Şehid sayısı 110'a yükseldi

Gözlemevi, okulların bombalanmasının ve içindekilerle birlikte yok edilmesinin herhangi bir askeri gereklilikle açıklanamayacağını ve bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirtti. İşgal ordusunun her seferinde bir askeri veya siyasi eylemciyi hedef aldığını iddia ederek bu saldırıları savunmaya çalıştığını, ancak bu iddiaların doğrulanmadığını vurguladı.

Gözlemevi, sahadaki ekibinin yaptığı ilk araştırmalara göre, işgal ordusunun kalan barınma merkezlerini yok ederek Filistinlileri kalan az sayıdaki barınma yerlerinden yoksun bırakmayı amaçladığını, bu merkezlerin yıkılmasının, son 10 ayda sistematik olarak evlerin ve kamuya ait tesislerin tahrip edilmesinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Ankara Adliyesi önünde işgalcilerin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için basın açıklaması yapıldı Ankara Adliyesi önünde işgalcilerin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için basın açıklaması yapıldı

Gözlemevi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki sivil tesisleri bombalamaktan ve toplu katliamlar gerçekleştirmekten hiç vazgeçmediğini ve bu eylemlerin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar teşkil ettiğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha