Şanlıurfa'da Hadidi aşireti, Gazze'ye destek amaçlı Eyyüp Peygamber Camii avlusunda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması öncesi Gazze'de şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması, Arapça ve Türkçe olarak okundu. Katılımcılar, yere serilen siyonist işgalcilerin bayrağının üzerinden geçti.

"Siyonistlerin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir"

Bir araya gelmelerinin sebebi Mescid-i Aksa’nın, HAMAS’ın, Gazze’nin yanında olduklarını göstermek ve bunu tüm dünyaya haykırmak olduğunu belirten Sait Koyuncu, "Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiren ve hiçbir söze dayalı ikazdan anlamayan yahudi ırkı siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. israil rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Sekiz ayı aşkın bir süredir, siyonistlere direnen Gazze halkının ve Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin tek isteği yahudilere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine ve İslam ülkelerinde bulunan aşiretlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, Necmettin Erbakan Hocanın dediği gibi israile karşı güç gösterme vaktidir." dedi.

"Siyonistlerin yarınki hedefleri Harran, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve birçok şehrimiz olacaktır"

İslam ülkelerinin liderlerine, kabile ve aşiretlere seslenen Koyuncu, "Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Ey İslam ülkelerinin liderleri! Sizlerin acziyeti yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor.  Öyle ki; Aksa Tufanını gerçekleştiren mücahitler bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. HAMAS’ın mücahid evlatları aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Şanlıurfa’nın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan israil adlı terör şebekesinin hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değildir. Bugün bu lanetlenmiş yahudi ırkı, Gazze’de başarılı olduğu takdirde siyonistlerin yarınki hedefleri Harran, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacaktır. Bundan dolayıdır ki; HAMAS sadece Filistin için değil Tüm İslam Alemi, Tüm insanlık ve Türkiye için de savaşmaktadır." diye konuştu.

"Ayağa kalkın ve bu zulüm bitene kadar kıyamda kalın"

Şanlıurfa'da bulunan tüm aşiretlerin reislerine ve mensuplarına çağrı yapan Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Batmanlılar Gazze için duada buluştu Batmanlılar Gazze için duada buluştu

"Bizler Şanlıurfalılar ve Hadidi aşiretinin Şanlıurfa’da olan bir kolu olarak, şanlı şehrimizde bulunan tüm aşiretlerin reislerine ve mensuplarına sesleniyoruz! Ecdadımızın Çanakkale ruhuyla, dedelerimizin 11 Nisan şuuruyla ve bizden sonraki nesle örnek olacak bir duruşla artık hep birlikte ses verme zamanının geldiğini belirtmek istiyoruz. Artık kıyam vaktidir. Bugün Doğu'dan Güneydoğu'ya, Güneydoğu'dan Ortadoğu'da bulunan aşiretlerin mensuplarına, aşiretlerin reislerine sesleniyoruz. Yeter artık! Ayağa kalkın ve bu zulüm bitene kadar kıyamda kalın."

Basın açıklaması Filistinli Öğretim Üyesi Ramazan Ömer'in açıklamasıyla sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha